Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > De ce nu le arde procurorilor din România
De ce nu le arde procurorilor din România

De ce nu le arde procurorilor din România

Mă uitam ieri, 10 august, peste Raportul ONU despre schimbările climatice dat luni plubicității și încercam să calculez cu cât a crescut temperatura pe Pământ de când procurorii români nu reușesc să îngroape definitiv dosarele Revoluției și Mineriadei de acum 31 de ani și câte grade Celsius se vor mai adăuga până vor clasa definitiv pe cel numit 10 August.

Ăsta a fost felul meu de a-i onora, la trei ani de la faptele de vitejie din Piața Victoriei ale fostelor trupe ale Securității poreclite, după Mineriada din 13-15 iunie 1990, de regimul Iliescu, Jandarmerie, pe oamenii legii care își bat joc, cu maximă nesimțire, de poporul român.

La greci le ard insulele; la rusi, Siberia; la americani, California…

Pe noi, deși suntem meșteri în a ne da foc la valiză, la miriștii, la depozite cu substanțe toxice și deșeuri de import, numai ce ar trebui să ne ardă nu ne arde…

Pe procurorii noștri militari, pe mâna cărora au încăput cele trei dosare, îi arde să avanseze în grade, militare, nu Celsius.

Așa că, dacă i-ar mai arde și să-și facă treaba pentru care îi plătim cu vârf și îndesat, s-ar expune singuri pericolului să se încălzească mai tare ca Pământul pe care, încă, îi rabdă Dumnezeu și românii cu mintea întreagă…

Dar dacă le merge și așa…

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, constata foarte corect ieri: „Dosarul 10 August, după cel al Revoluției sau al Mineriadei, arată măsura în care partea responsabilă din justiția românească nu este capabilă să facă dreptate oamenilor care au fost victimele represiunii.

Dacă suntem cinstiți cu noi, nu putem să nu realizăm faptul că încrederea în sistemul judiciar nu va putea fi recuperată pe deplin până când astfel de cazuri, care au fost în văzul nostru, al tuturor, nu-și vor găsi vinovații.

Pentru acest lucru este nevoie de voință reală, iar noi, la momentul preluării guvernării am făcut ce a ținut de noi pentru a facilita ancheta prin desecretizarea raportului privind evenimentele din 10 August.

Mai este necesar și ca cei care sunt responsabili de finalizarea acestui dosar să aibă voința suficientă, să-și facă treaba și să-l ducă la capăt”.

O fi corect ce zice Ludovic Orban, dar numai până când trage, prin omisiune, spuza pe turta lui.

Nu cumva, în afară de desecretizarea de care vorbește, oamenii politici nu au făcut nimic pentru însănătoșirea Justiției?

Cum ce puteau face?

Doar să modifice în bine legile după care funcționează Justiția, atât! Nu le-a cerut și nu le cere nimeni altceva.

Dar, le arde?

Președintelui Iohannis se pare că da. Dar, de altele. „Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice”.

Fiecare cu ce-l doare. Dacă nu o să mai fie zăpadă pe munți, se cade ca ditamai președintele de republică să schieze pe pârtii artificiale?

Spuneți și dumneavoastră…!

Cât despre legile Justiției, ne-a precizat în urmă cu o săptămână că nici nu există un proiect și, din această cauză, e nemulțumit.

Și noi care speram că măcar e foc și pară…

 

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: