Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce le SCAPĂ teroriștii de sub nas? Poliția din Bruxelles nu are bani nici de PANTALONI sau de praf de amprente!
De ce le SCAPĂ teroriștii de sub nas? Poliția din Bruxelles nu are bani nici de PANTALONI sau de praf de amprente!

De ce le SCAPĂ teroriștii de sub nas? Poliția din Bruxelles nu are bani nici de PANTALONI sau de praf de amprente!

Bruxelles-ul are cele mai mari taxe pe cap de locuitor din Europa, însă poliția sa, aflată în plină vânătoare de teroriști, nu are bani nici măcar pentru investițiile minime.

Capitala” Uniunii Europene are 1,2 milioane de locuitori și nu mai puțin de 6 corpuri de poliție, în vreme ce orașul este guvernat de 19 primari. Birocrația și economiile prost înțelese fac ca poliția să ducă o lipsă acută de bani.

Jan Jambon, ministrul de Interne belgian, a cerut reforme î interiorul poliției și a promis că va „face curățenie” în Molenbeeck, cartierul devenit celebru după ce aici au fost puse la cale atacurile de la Paris, din 13 noiembrie.

Eddy Lebon, de la Sindicatul poliției Sypol, a declarat că serviciile judiciare sunt „anemice”. Laboratoarele au fost tăiate de la 23 la 14, și acum se discută să rămână doar 5. „Nici măcar praf alb pentru descoperirea amprentelor nu mai au”, a afirmat Lebon.

„Toamna trecută, am oprit recrutarea a 600 de ofițeri, la doar 15 zile după ce fuseseră admiși la Academie. Dacă această economie absurdă nu s-ar fi făcut, astăzi ar fi intrat în serviciu. Când îl aud pe dl Jambon că va curăța Molenbeeck-ul, îmi vine să urlu.”

Sindicalistul a adăugat:

„Aș putea să vă spun despre mașinile noastre care au 230.000 de kilometri la bord și care, când ajung la 80 de km/h, încep să tremure din toate încheieturile, dar prefer să spun despre dotările noastre IT, despre echipamentele antice de interceptare sau de starea armelor naostre.”

Și Vincent Gilles, președintele sindicatului SLFP al poliției a declarat:

„În poliția federală nu sunb bani destui pentru a le cumpăra ofițerilor pantaloni noi, iar tinerii recruți primesc efecte vechi. Unele echipe au puști vechi de 20 de ani, și așa prea puține pentru intervenții, asta ca să nu mai vorbim despre lipsa de veste antiglonț.”