Este în regulă să experimentați. Am făcut experimente în bucătăria mea pentru asta. Canalizați-vă latura de savant”, este recomandarea venită din partea profesoarei Michelle Francl, potrivit BBC.
De ce ar trebui să adaugi sare în ceai. Băutura se va transforma radical, cu efecte de necrezut
- Bianca Ion
- 26 ianuarie 2024, 16:59
Ai auzit că adăugând sare în ceai poți obține o băutură mai delicioasă? Specialiștii susțin că această metodă ingenioasă este demnă de încercat măcar o dată! Efectul său te va impresiona cu siguranță.
Britanicii sunt cunoscuți pentru pasiunea lor pentru ceai, însă un om de știință american aduce o nouă perspectivă în această tradiție. Profesoara Michelle Francl de la Colegiul Bryn Mawr din Pennsylvania a provocat un val de discuții cu privire la cea mai bună modalitate de preparare a ceaiului, sugerând adăugarea sării în celebra băutură.
Sarea în ceai: O idee neconvențională?
Chiar dacă ideea poate părea surprinzătoare, profesoara Francl susține că sarea poate fi cheia unei cești perfecte de ceai. Conceptul de a adăuga sare în ceai nu este nou și este menționat chiar în manualele chinezești vechi de secole.
Michelle Francl, chimist la Colegiul Bryn Mawr din Pennsylvania, susține că sarea acționează ca un blocant al receptorului, contracarând gustul amar al ceaiului, mai ales când este fiert.
„Ceea ce este nou este înțelegerea noastră ca chimiști. Nu este ca și cum adăugați zahăr. Cred că oamenii se tem că ajung să simtă sarea. Prin adăugarea unei cantități mici de sare de masă, o cantitate nedetectabilă, veți neutraliza amărăciunea băuturii.
Alegerea corectă a ingredientelor
Michelle Francl recomandă folosirea frunzelor de ceai vrac în loc de pliculețe. De asemenea se recomandă amestecarea constantă a băuturii pentru o extracție mai bună a aromei. Adăugarea unei mici cantități de suc de lămâie poate elimina spuma de la suprafață, iar folosirea cănilor mici și rezistente menține ceaiul mai cald pentru mai mult timp.
Cu toate acestea, profesoara Michelle Francl atrage atenția asupra pericolului încălzirii apei pentru ceai în cuptorul cu microunde, recomandând folosirea unui ceainic.În plus, ea avertizează că apa încălzită în microunde poate pierde antioxidanții și compușii de gust ai ceaiului.
Diferențele culturale atunci când vine vorba de prepararea ceaiului
Profesoara observă și diferențele culturale în pregătirea ceaiului. Practica folosirii cuptorului cu microunde pentru prepararea ceaiului este „complet comună” în SUA, în timp ce britanicii preferă metode tradiționale. Această diversitate de abordări evidențiază complexitatea culturii ceaiului și a modului în care fiecare națiune își definește și își apreciază propria tradiție a băuturii.
În ciuda controversei și a reacțiilor, sfaturile profesoarei Francl aduc o nouă perspectivă asupra artei preparării ceaiului. Și încurajează experimentarea și explorarea noilor tehnici. Cu toate acestea, pasionații de ceai sunt îndemnați să fie deschiși la noi idei și să încerce diverse metode pentru a-și îmbunătăți experiența cu această băutură.