Evenimentul Zilei > Social > De-a dreptul revltător! Un bătrânel, exploatat de un cuplu de români. A trecut prin Iad pentru bani de medicamente
De-a dreptul revltător! Un bătrânel, exploatat de un cuplu de români. A trecut prin Iad pentru bani de medicamente

De-a dreptul revltător! Un bătrânel, exploatat de un cuplu de români. A trecut prin Iad pentru bani de medicamente

Un român de 76 de ani a fost mințit de mai mulți români și supus la chinuri greu de imaginat. Bătrânul a fost adus în Barcelona și obligat să cerșească în condiții oribile.

Trei conaţionali, doi bărbaţi şi o femeie i-au făcut viața un calvar unui bătrân de 76 de ani. Victima era scoasă la cerşit de la 6 dimineaţa până la 10 seara. Timp în care stătea în frig, fără apă şi mâncare.

I-au promis bani pentru medicamente

Bătrânul avea o viață dificilă în România, fiind văduv, fără copii sau slujbă și trăia la mila vecinilor. Boala acestuia l-a forțat să meargă în cârje, iar pentru cuplul vinovat a fost momentul perfect pentru a îl manipula și câștiga bani de pe urma lui.Cei 2 l-au contactat şi i-au propus să-i însoţească la Barcelona, ​​promiţându-i că va câştiga mulţi bani. În octombrie 2016, s-au urcat cu el într-un autobuz care i-a dus din Ploieşti la Barcelona. Pe drum, viața bătrânului s-a schimbat după ce aceștia i-au spus că îl vor pune să cerşească, dar că vor împărţi banii egal, în timp ce ei îi ţin paşaportul.

Atitudinea cuplului s-a schimbat la 180 de grade după ce au ajuns cu victima în Spania. Bătrânul a fost pus să doarmă pe un carton într-o locație abandonată.De luni până vineri, îl lăsau în Gran de Gracia, un cartier din Barcelona, unde trebuia să cerşească de la 6 dimineaţa până la 10 seara. Aceștia nu îi ofereau nici mâncare, nici apă, ba chiar mai mult, cuplul venea în timpul zilei și îi lua absolut toți banii.

Anchetatorii au stabilit că bărbatul de 76 de ani s-a hrănit doar cu ce primea de la trecători, iar nevoile şi le făcea într-o sticlă.

A fost dus de urgență la spital

Cuplul nu părea interesat de starea de sănătate a victimei, dar a fost nevoit îl ducă la spital după ce unul dintre picioare i se cangrenase. Acesta a ajuns de urgență în România unde i-au fost amputate degetele. Hoții l-au trimis la cerșit la doar câteva zile după operație, iar după alte câteva luni de coşmar, românul de 76 de ani a fost vândut ca un sclav unui alt conaţional pentru 400 de euro.

Despăgubiri de 224.184 de euro

Bărbatul a scapăt din mâna traficanților și a ajuns la un spital din Spania unde l-au diagnosticat cu pseudoartroză cronică, o fractură cronică de humerus, o luxaţie, dar şi o degradare pronunţată a stării de sănătate pe fondul bolii vasculare de care suferea şi care nu a fost tratată.

Cuplul a fost prins și au primit pedeapsa de 30 de ani de închisoare pentru fiecare dintre aceştia. În plus, Parchetul a cerut şi despăgubiri de 224.184 de euro, pe care traficanţîi de carne să fie obligaţi să-i plătească victimei pentru chinurile la care a fost supus.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: