Daniel Onoriu a fost reţinut pentru distrugere, după ce a recunoscut că a incendiat maşina fostei sale iubite, Simona Chiţac. Fostul pilot de curse a fost audiat, sâmbătă dimineaţa, la Sectia 2 şi condus, în teren, pentru reconstituire, pe strada Telescopului, acolo unde a stropit cu benzină autoturismul femeii şi i-a dat foc.  La ora 17.30, poliţiştii de la Secţia 2 l-au încătuşat şi l-au condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă.

Pentru distrugere, Codul Penal prevede o pedeapsă de la 2 la 7 ani de închisoare, au precizat oamenii legii.

Chemat la Secţia 2 Poliţie pentru a fi audiat în legatură cu incidentul din 23 martie, Daniel Onoriu a recunoscut că a stropit cu benzină maşina fostei iubite şi apoi i-a dat foc, pentru a se răzbuna după ce femeia nu a mai vrut să continue relaţia cu el.

Fostul pilot mai fusese audiat de două ori în acest dosar, prima dată chiar în noaptea în care a comis fapta, însă a fost de fiecare dată eliberat, din lipsă de probe.

La capătul anchetei derulate de poliţişti, anchetatorii au adus probe care au demonstrate vinovăţia lui Onoriu. Sâmbătă, pus în faţa dovezilor obţinute de poliţişti, Onoriu a recunoscut. Din datele anchetatorilor rezultă că Daniel Onoriu ar fi mers, în 23 martie, cu motocicleta la o adresă din Sectorul 2, unde fosta lui prietenă organiza un eveniment şi i-a stropit maşina cu benzină, apoi a plecat. După aproximativ 30 de minute, Onoriu ar fi revenit cu o maşina şi i-a dat foc autoturismului fostei sale iubite. Deşi în seara în care a fost comisă fapta, Daniel Onoriu a fost găsit în zona şi dus la secţia de poliţie, încătuşat, anchetatorii l-au pus în libertate din lipsă de probe la acel moment. Fostul pilot de raliuri Daniel Onoriu a împlinit sâmbătă 39 de ani. El este nepotul cântăreţei Gabi Luncă şi al acordeonistului Ion Onoriu.