CREȘTE PANICA PRINTRE SUSȚINĂTORII SISTEMULUI! Cutremurul Dragomir zgâlțâie „culoarele din Presă și Justiție”
Editura Evenimentul si Capital

CREȘTE PANICA PRINTRE SUSȚINĂTORII SISTEMULUI! Cutremurul Dragomir zgâlțâie „culoarele din Presă și Justiție”

Laura Codruta Kovesi. FOTO: Evz
Autor: | | 20 Comentarii | 14307 Vizualizari

​După dezvăluirile făcute în ultima săptămână despre modul cum funcționa Sistemul care coordona așa-zisa luptă anticorupție, fostul general de brigadă, Daniel Dragomir a fost invitat, astăzi, pentru audieri în fața Comisiei de Control a SRI, din Parlament. Fostul șef al unității antiteroriste din SRI a declarat, în mai multe rânduri în ultima săptămână că doar în fața unei comisii a Legislativului va putea pune la dispoziție documente prin care să demonstreze că dezvăluirile sale despre funcționarea Sistemului sunt reale. În urmă cu două seri, într-o emisiune la Antena 3, Dragomir a dezvăluit numele a patru ziariști apropiați de Florian Coldea care au funcționat ca instrumente pentru incriminarea publică a suspecților din dosarele DNA. Fostul ofițer a explicat și cum funcționau culoarele justiției și ale presei, concomitent în momentul în care un om trebuia distrus.

Fostul general SRI, Daniel Dragomir, este invitat, astăzi, pentru audieri în fața Comisiei de Supraveghere a SRI, din Parlament, în legătură cu dezvăluirile pe care le-a făcut în ultima săptămână despre funționarea Sistemului. Audierea este cu atât mai importantă cu cât fostul ofițer susține că în fața Parlamentului va aduce documente prin care să își susțină afirmațiile despre modul cum au fost executați la ordin oameni de afaceri și politicieni în așa zisa luptă anticorupție. „Domnul Coldea a transformat SRI întrun SRL în beneficiul domniei sale și în beneficiu politic, pentru că domnul Coldea a avut întotdeauna veleități politice, dar și în beneficiu personal. În loc să spunem DNA, spunem PFA Kovesi, pentru că doamna Kovesi a transformat această instituție într-una pe care o conduce în interes propriu, pe persoană fizică ”, a spus în urmă cu două seri, întrun interviu pentru Antena3, Daniel Dragomir.

FOTO: Florian Coldea

Tapalagă, Turturică și Matei îl vizitau pe Coldea la birou

Daniel Dragomir a dat, în urmă cu două seri, și patru exemple de ziariști care erau apropiați de Florian Coldea și care îl vizitau pe acesta la SRI. „În anul acela de fierbere (2012 – n.r.) eu am văzut personal intrând sau ieșind din biroul generalului Coldea mai mulți oameni din media. Unul dintre ei este domnul Dan Turturică. Știu și cum, știu și filiera prin care a ajuns Dan Turturică la generalul Coldea. Al doilea om este domnul Dan Tapalagă și a treia persoană este jurnalista Sorina Matei”, a dezvăluit Dragomir. El spune că nu știe ce discutau acești jurnaliști cu Florian Coldea, dar nu crede că veneau acolo pentru a discuta despre siguranța statului.

FOTO: Dan Tapalagă

Hotnews, obiectiv protejat de SRL Coldea

„Acești oameni primeau rechizitorii pe mail, primeau referate de arestare pe mail. Nimeni nu a investigat lucrurile astea vreodată. Dacă eu aș da astăzi un document din dosarul Black Cube, care este în fază nepublică, toată lumea ar sări în sus”, a spus fostul ofițer SRI. Tot el a explicat că în momentul în care un om era chemat la DNA, procurorii aveau grijă că acea persoană să plece în cătușe, iar ziariștii influenți aveau grijă să îi creeze o imagine de dușman al poporului, pentru a influența judecătorii în fața cărora se cerea arestarea preventivă, dar și pentru influențarea opiniei publice. „Vorbesc despre Hotnews, România Liberă și Digi24. Aceste instituții media ar trebui să treacă pe siglă o chestiune: obiectiv protejat de SRL Coldea. Să știm clar cu cine vorbim!”, a explicat Dragomir.

FOTO: Dan Turturică

Cum a reușit Coldea să se promoveze la Antena3

Al patrulea ziarist apropiat de Florian Coldea despre care a vorbit fostul ofițer este Anca Grădinaru. Aceasta a realizat, chiar pentru Antena3, un interviu în 2012 cu Coldea, în care prezintă SRI într-o lumină foarte favorabilă. „Anca Grădinaru a fost adusă sau recomandată serviciului, în special generalului Coldea, de către o persoană de încredere a domniei sale în zona media. Nu voi dori, pentru moment, să dezvălui această persoană”, a spus Dragomir. În acest moment Anca Grădinaru lucrează la Europa FM, ca și Vlad Petreanu, cel care coordona echipa care a realizat reportajul despre activitatea SRI în 2012.

FOTO: Sorina Matei

Culoarele media, inspirate de tehnici militare

Dragomir a explicat și cum a funcționat distrugerea unor oameni, plecând de la mandatele de interceptare, obținute pe suspiciuni de terorism, până la culoarele media și ale justiției. „Punerea unei personae pe culoarul justiției era concomitentă cu punerea unei persoane pe culoarul media. Aduceți-vă aminte câți oameni era chemați la DNA să fie audiați și cum, în momentul în care se aflau înăuntru, adiați fiind ca suspecți sau inculpați, pe surse media începea să spună că sunt dușmanii poporului. Termenul de culoare media vine din experința mea militară. E acea chestiune de culoar... Adică cei care trec prin culoar și sunt loviți din toate părțile. Așa se întâmplă și pe culoarele media. Aceste unelte sunt plasate pe culoarele media. Ele sunt pentru publicul larg nevăzute, stau în umbră, și în momentul în care intri pe acest culoar, fără să îți dai seama de unde și cum, începi să fii lovit de acești oameni care formează culoarele media, ale distrugerii destinului unui om. Îi distrug cariera, îi distrug viața, îi distrug familia, îi distrug prietenii”, a explicat Daniel Dragomir.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate