Evenimentul Zilei > Politica > Dăncilă îl sfidează pe Dragnea? Postarea oficială care contrazice ”indicațiile presțioase”
Dăncilă îl sfidează pe Dragnea? Postarea oficială care contrazice ”indicațiile presțioase”

Dăncilă îl sfidează pe Dragnea? Postarea oficială care contrazice ”indicațiile presțioase”

Viorica Dăncilă, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, pare să nu mai răspundă la ”indicațiile prețioase” ale Liderului, Liviu Dragnea.

Guvernul se va reuni vineri într-o nouă şedinţă, în cadrul căreia urmează să discute, potrivit agendei, mai multe proiecte de hotărâri, mai puțin cea pe care o vrea președintele PSD.

Pe agenda oficială a şedinţei de Guvern nu figurează proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsurile fiscale anunţate de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Parlament, că ordonanţa de urgenţă va fi aprobată probabil vineri. "Se pare că mâine (vineri – n.r.) va fi adoptată ordonanţa. A fost nevoie de câteva reglaje în ceea ce priveşte formulările, prevederile rămân aceleaşi", a spus Dragnea.

Potrivit liderului PSD, citat de Agerpres, această ordonanţă va da posibilitatea economiei româneşti să se dezvolte. Întrebat care este graba acestei OUG, Dragnea a răspuns: "Să începem anul viitor cu măsuri bune pentru economia românească şi pentru români".

Potrivit site-ului Guvernului, pe ordinea de zi se află un proiect de hotărâre privind aprobarea unor acte adiţionale la acordurile de concesiune a unor perimetre de dezvoltare-exploatare şi exploatare petrolieră încheiate între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi Societatea Naţională de Gaze Naturale ''ROMGAZ'' SA.

De asemenea, în şedinţa Executivului, programată pentru ora 18,30, urmează să se analizeze şi un proiect de hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru unele unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Caraş-Severin.

Guvernul va decide, totodată, şi cu privire la revocarea şi numirea unui membru în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială. Potrivit proiectului de hotărâre, Petre Neacşa, reprezentant al Ministerului Transporturilor, va fi înlocuit de Mihaela Mocanu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: