„Daca astăzi ne dam “revoltați” de faptul ca României i se vor tăia din fondurile bugetului viitor al UE, sa nu uitam contribuția decisivă a Vioricăi Dăncilă la privarea României de comisarul interimar, care putea sa apere interesele ei la masa negocierilor.

După ce a avansat, cu surle și trâmbițe propunerea de comisar interimar in iulie, exact pe acest considerent – ca Romania nu își poate permite luxul de a nu fi reprezentata la deciderea bugetului UE – tot ea a retras pe șest candidatura in septembrie, din consistente meschine și individualiste.

Așa ca, in lipsa comisarului interimar, ceilalți au făcut ce au vrut cu banii așteptați de noi!

Și mai candidează sub sloganul ca vrea sa apere interesele țării … Halal apărare!?”, scrie Ioan Mircea Pașcu, pe Facebook.

Amintim că în luna septembrie Ioan Mircea Pașcu a anunțat că ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, l-a informat că a fost instruit să îi retragă candidatura la postul de comisar european interimar al României, după demisia Corinei Crețu. Decizia retragerii a fost a premierului Viorica Dăncilă, mai spune acesta.

„Comisia Europeană ia notă de deciziile guvernelor român şi estonian de a nu propune comisari pentru perioadă rămasă din mandatul actualei Comisii – 31 octombrie 2019. Acest lucru este în linie cu ceea ce a cerut (actualul preşedinte Jean-Claude) Juncker în iunie”, a precizat purtătorul de cuvânt al CE.

„Ultima oră: am fost informat de doamna Ambasador pe lângă UE, Luminița Odobescu, că a primit instrucțiuni pentru retragerea candidaturii mele la postul de comisar interimar al României! Iau notă și mă conformez, așa cum am anunțat, hotărârii luate de doamna Viorica Vasilica Dăncilă! Voi reveni…”, a anunțat Ioan Mircea Pașcu, pe Facebook, în septembrie.