Evenimentul Zilei > Politica > Mesajul care confirmă că se pregătește debarcarea premierului Dăncilă. „Este normal ca partidul să…”. News alert
Mesajul care confirmă că se pregătește debarcarea premierului Dăncilă. „Este normal ca partidul să…”. News alert

Mesajul care confirmă că se pregătește debarcarea premierului Dăncilă. „Este normal ca partidul să…”. News alert

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri că nu se teme că va fi schimbată din funcţie și că este absolut normal ca partidul să monitorizeze activitatea guvernamentală.

 „Nu îmi este teamă. Întotdeauna când te duci pe o funcţie ştii că va veni şi ziua în care pleci, dar în momentul în care pleci, trebuie să ai certitudinea că ai făcut ceea ce trebuie. Este normal ca partidul să monitorizeze ceea ce face Guvernul pentru că suntem un guvern politic. Avem susţinerea partidului, a preşedintelui, şi este normal să fim monitorizaţi”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai punctat că programul de guvernare a fost îndeplinit în proporție de 73%. „Cred că îndeplinirea programului de guvernare în procent de 73% este un lucru bun şi cred că va fi apreciat de partid. Avem o foaie de parcurs, avem obiective în programul de guvernare cu termene, fiecare ministru ştie termenele şi aşa cum cerem în teritoriu, ca pentru fiecare lucrare să existe o foaie de parcurs şi termene bine stabilite, şi pentru miniştrii cabinetului există aceeaşi abordare. În funcţie de îndeplinirea lor, vedem dacă un ministru pe portofoliul respectiv şi-a îndeplinit programul sau nu şi, bineînţeles, primul-ministru care conduce Executivul”, a mai precizat premierul. Viorica Dăncilă a fost prezentă miercuri, la Bacău, unde a vizitat Insula de Agrement a municipiului, obiectiv finanţat şi cu fonduri guvernamentale”.

Afirmațiile premierului au fost făcute în contextul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit la într-un despre relaţia sa cu premierul Viorica Dăncilă, spunând că până acum s-a conformat criteriilor. Acesta a transmis apoi un avertisment pentru cei care ajung la guvernare: „să nu uite pentru ce au fost puşi acolo”.