Viorica Dăncilă a avut o scurtă intervenție pe Facebook, în care l-a acuzat pe Klaus Iohannis de demagogie și că acoperă gafele de la guvernare ale Guvernului condus de Ludovic Orban.

„Domnule Iohannis, discursul dvs. de azi mi-a creat senzația că v-ați teleportat cu 6 luni în urmă, în plină campanie electorală, nu în plină pandemie! Demagogia sună însă din ce în ce mai prost, domnule președinte, cu o recesiune gravă la orizont și cu greșelile în lanț ale guvernului pe care-l patronați”, a postat Viorica Dăncilă pe Facebook.

Nu a fost singura intervenție a fostului premier PSD, pe Facebook, din cursul zilei de astăzi. Într-o altă postare, cu câteva ore mai devreme, Viorica Dăncilă a acuzat Guvernul Orban că face greșeală după greșeală prin măsurile pe care le adoptă.

„De săptămâni, Guvernul Orban continuă să facă prostie după prostie. Sperierea bugetarilor cu trimiterea forțată în șomaj, bâlbâieli incredibile cu sprijinul pentru IMM-uri, lansarea de idei totalitare privind izolarea vârstnicilor, incoerențe grave în propunerile de relaxare a restricțiilor, amendarea abuzivă a cetățenilor, favorizarea firmelor de casă – acesta este meniul liberal pentru starea de urgență în care se află România. Guvernanților actuali nu le pasă de nevoile românilor și de mesajele care vin din societate. Ignoră Parlamentul (deși prin aceasta încalcă legea), nu au niciun dialog cu cetățenii – și nici cu foști demnitari ai statului, a căror experiență se poate dovedi utilă în actuala criză. PNL conduce ca și cum ar fi partid unic, iar comportamentul liberal de criză e arogant, haotic și distructiv pentru societate”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

În aceeași postare, ea a avut un mesaj și pentru colegii săi din PSD cerându-le să adopte o atitudine mai fermă și să-și coordoneze acțiunile cu ceilalți reprezentanți ai opoziției.

„Acestei atitudini a guvernării trebuie să i se ofere o replică mai fermă, mai susținută și mai coordonată din partea opoziției. Dacă guvernanții nu preiau mesajele cetățenilor, e datoria opoziției să le preia și să le amplifice; iar dacă guvernanții ignoră Parlamentul și legile, trebuie învățați că respectarea lor nu e opțională. Nu putem asista pasivi la strategia de încercuire și de subordonare a societății de către PNL și Klaus Iohannis, care urmăresc să-și impună controlul și să impună frica. Rezistența e obligatorie!”, a postat Viorica Dăncilă.