Evenimentul Zilei > Politica > Scenariul prin care Dragnea va fi debarcat de la șefia PSD. Tăcerea Vioricăi Dăncilă este suspectă: „Nu vreau să comentez!”
Scenariul prin care Dragnea va fi debarcat de la șefia PSD. Tăcerea Vioricăi Dăncilă este suspectă: „Nu vreau să comentez!”

Scenariul prin care Dragnea va fi debarcat de la șefia PSD. Tăcerea Vioricăi Dăncilă este suspectă: „Nu vreau să comentez!”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că speră ca sentința în dosarul lui liderului PSD, Liviu Dragnea, să nu fie dată pe criterii politice.

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la Vaslui, despre sentinţa în dosarul lui Dragnea, care va fi dată în următoarea zi după alegerile europarlamentare, că speră într-o decizie corectă a magistraţilor în cazul dosarului lui Liviu Dragnea și care să nu fie influențată de factori politici. 

Aceasta a spus că nu comentează amânarea sentinţei până după alegerile europarlamentare. 

„Nu am de ce să comentez acest lucru. Este un lucru care ţine de justiţie, eu nu am făcut niciodată comentarii legate de Justiţie, dar sper ca Justiţia să aplice corect, să nu fie o judecată din punct de vedere politic. Nu avem ce să comentăm despre deciziile pe care le ia Justiţia”, a afirmat Viorica Dăncilă, conform Libertatea.

Întrebată dacă s-ar impune schimbarea conducerii PSD, în cazul în care partidul nu ar obţine scorul dorit la alegerile europarlamentare, Dăncilă a spus că nu doreşte să facă scenarii şi că „are convingerea că PSD va obţine un scor bun la europarlamentare”. 

Procesul lui Liviu Dragnea s-a încheiat. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit luni, pentru 27 mai, pronunţarea sentinţei definitive în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea. Tot azi, Radu Mazăre a fost adus din Madagascar, unde plecase pe 30 decembrie 2017.

Luni, Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat până în data de 5 iunie decizia referitoare la sesizarea lui Florin Iordache cu privire la completurile de 3 judecători de la Înalta Curte. Această decizie ar putea influența decisiv procesul pe care Liviu Dragnea îl are acum la Curtea Supremă.

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat în 19 aprilie pentru 20 mai pronunţarea în legătură cu lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tot pentru astăzi a fost programat la ICCJ termen în dosarul angajărilor fictive la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Președintele PSD a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi 6 luni de închisoare de un complet de 3 judecători. Sesizarea Curţii Constituţionale a fost făcută de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor.