Fostul primar al sectorului 1, Dan Tudorache, consideră că „traseul” de pe „foaia de parcurs”, cu care premierul vrea să deconteze cheltuieli de la statul francez, nu a ocolit Sectorul 1, care este condus de marţi de „aliata PNL”, Clotilde Armand.

„Colonia normală – nu ştiu ce cheltuieli doreşte premierul Orban să deconteze la Guvernul francez cu ‘foaia de parcurs’. Pe cele fictive, de acum, din pandemie, probabil că nu poate. Mi se pare însă că ‘traseul’ trecut pe această foaie, prezentat de Ludovic Orban, nu a ocolit Sectorul 1, care este, de astăzi, condus de aliata PNL-ului, doamna Clotilde Marie Brigitte Armand. Aceasta este decizia justiţiei române, pronunţată azi, la ora 15,00”, a scris Dan Tudorache, marţi, pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la Paris, că a semnat alături de omologul său francez, Jean Castex, o nouă foaie de parcurs în ceea ce priveşte Parteneriatul strategic dintre cele două ţări, ”cu o structură actualizată, ambiţioasă”.

„Începem treaba”

Alegerile locale de la sectorul 1 s-au lăsat cu un scandal în toată regula, după ce imagini cu persoane care intră într-o cameră unde par să fie depozitate buletinele de vot au apărut în spațiul public. Prin vocea lui Dan Tudorache, PSD a solicitat renumărarea voturilor.

Preşedintele Organizaţiei PSD Sector 1 și primar al Sectorului 1 în ultimii 4 ani, Dan Tudorache consideră că nu a pierdut alegerile locale, ci că „a fost furat”. El a afirmat că contestația depusă la începutul lunii i-a fost respinsă nu pentru că nu ar fi avut probe, ci pentru că ar fi depus-o prea târziu. „Pot să spun că m-au furat, nu pot să spun că am pierdut”, a declarat Tudorache.

Clotilde Armand a fost validată ca primar al Sectorului 1 abia la o lună după alegerile locale, ea fiind contestată de un număr de 125 de persoane, majoritatea membri PSD, contestațiile fiind respinse de Tribunalul București.

În replică la afirmațiile fostului primar, Armand a declarat, marți, că acesta „trebuie să ofere niște explicații procurorilor pentru jaful din banii publici din ultimii patru ani (…) Începem treaba!”.