Dan Petrescu, tehnicianul din umbră al CFR-ului. Ce decizii a luat „Bursucul”

Dan Petrescu, tehnicianul din umbră al CFR-ului. Ce decizii a luat „Bursucul” Sursa foto: Dan Petrescu / Facebook

CFR Cluj și-a mai spălat din păcate după victoria uriașă în fața rapidișitilor. Pe arena din Giulești, ardelenii s-au impus cu 4-1. După umilința din Cupa României, când echipa lui Varga a pierdut cu 4-0 în fața divizionarei Corvinul, Adrian Mutu și Cristi Balaj și-au dat demisiile. Surse susțin că Dan Petrescu ar fi pregătit echipa prin Francisc Dican.

Dan Petrescu, tehnicianul din umbră al CFR-ului

Surse citate de publicațiile sportive susțin că pe banca arelenilor va reveni fosta glorie de la Chelesa, Dan Petrescu. „Bursucu” și-ar fi intrat mai devreme în rol și i-ar fi delegat pe Ovidiu Hoban și pe Francisc Dican să se ocupe de Deac și compania, înainte de partida de pe Giulești.

Primul meci după plecarea „Briliantului” a însemnat o victorie mare pentru CFR-iști, care au trecut de giuleșteni într-un meci cu  goluri. Au apărut zvonuri cum că finanțatorul Nelu Varga și Dan Petrescu ar fi ajuns la un acord. În plus, „Super Dan” i-ar fi propus lui Varga să-i numească interimari de Dican și Hoban.

Dan Petrescu

foto: facebook.com/cfr1907

„Bursucu”, aproape de un nou mandat pe banca ardelenilor

Dan Petrescu este tot mai aproape să preia CFR Cluj, după ce contractul lui cu sud-coreeni de la Jeonbuk a încetat. Fostul jucător al Generației de Aur nu ar fi la prima tentativă de acest fel. În 2021, înainte de a prelua pentru a treia oară echipa din Gruia, „Bursucul” i-ar fi ghidat din umbră pe clujeni într-un derby câștigat de clujeni cu 4-1 în fața celor de la FCSB.

Ne puteți urmări și pe Google News

La momentul respectiv, postul de antrenor al clujenilor a fost preluat de Cristi Moldovan după despărțirea de Marius Șumudică. Informație confirmată ulterior de Ilie Dumitrescu într-o emisiune în direct. „Am confirmarea de la sursă, de la Dan Petrescu. El a pregătit antrenamentul, echipa, tactic, tot, împreună cu secunzii. Doar că n-a putut să intre pe teren”.

Dan Petrescu

foto: facebook.com/cfr1907

Performanțele lui Dan Petrescu pe banca ardelenilor

Dan Petrescu a antrenat CFR Cluj în trei ediții de Superliga 2017-2018, 2019-2020, 2021-2023. Timp în care a câștigat cinci trofee și a bifat patru prezențe în grupele competițiilor europene. Bursucul a calificat echipa din Gruia de două ori grupele Europa League și tot de atâtea ori în Conference League.  Super Dan și-a trecut în palmares și o calificare în primăvara europeană: o dată în Europa League și Conference.