Evenimentul Zilei > Sport > Dan Petrescu, demis de turci, nu duce lipsă de oferte. Ce club de Liga I îl curtează pe „Bursuc”
Dan Petrescu, demis de turci, nu duce lipsă de oferte. Ce club de Liga I îl curtează pe „Bursuc”

Dan Petrescu, demis de turci, nu duce lipsă de oferte. Ce club de Liga I îl curtează pe „Bursuc”

Antrenorul român Dan Petrescu a încheiat contractul, fiind demis de turcii de la Kayserispor. El ar putea reveni pe bancă mult mai repede decât se aștepta. Un club de Liga I îl așteaptă pe ”Bursuc”. 

Dan Petrescu, demis de turci, nu duce lipsă de oferte.„Bursucul”, care a rezistat mai puțin de două luni în Turcia, este dorit în Liga 1 de FC Voluntari.  Formație aflată pe poziția a 14-a în campionat și amenințată cu retrogradarea.

La Voluntari, ca la Unirea Urziceni

Ilfovenii îl vrea pe Dan Petrescu în ideea de a construi un proiect de succes pe plan european, în stilul Unirea Urziceni. Pe care tehnicianul român a dus-o până în Liga Campionilor.

Petrescu ar negocia deja cu Voluntari și cere un salariu de 50.000 de euro pe lună. Conducerea ilfovenilor vrea să-i propună un angajament pe doi ani antrenorului, care ar reveni astfel în Liga 1.

Actualul antrenor de la FC Voluntari este Bogdan Andone,  care se află încă pe banca ilfovenilor deși  nu a mai câștigat de șase etape. 2 trofee are FC Voluntari are în istorie Cupa și Supercupa României, ambele în 2017

Petrescu a rezistat doar opt meciuri în Turcia, unde a reușit doar două victorii, dar în România a avut mereu succes. Atât cu Urziceni, cât și cu CFR Cluj.

Astfel, fostul internațional a luat titlul cu Unirea Urziceni (2009) și CFR Cluj (2018, 2019, 2020). De asemenea, are în palmares o Supercupă a României, cu ASA Târgu Mureș, scrie digisport.ro.

Dan Petrescu, demis de turci, nu duce lipsă de oferte. „O să încerc să antrenez din nou”

„O perioadă nu mai pot să antrenez. După ce îmi rezolv problema, o să încerc să antrenez din nou”, a spus Dan Petrescu la întoarcerea în România.

Conducerea echipei ilfovene este gata să îi ofere un salariu uriaș lui Petrescu pe o perioada de doi ani si jumătate. Mai mult, fostul antrenor de la CFR Cluj ar urma sa decidă absolut tot ce se întamplă în club pe parte sportiva, asemenea managerilor din fotbalul englez.

Misiunea oficialilor de la Voluntari nu va fi însă deloc ușoară, întrucât Dan Petrescu ar solicita un salariu lunar de 50.000 de euro.