Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dan Bittman rupe tăcerea: Românii fac petreceri pe ascuns. Zeci de terase funcționează ilegal
Dan Bittman rupe tăcerea: Românii fac petreceri pe ascuns. Zeci de terase funcționează ilegal

Dan Bittman rupe tăcerea: Românii fac petreceri pe ascuns. Zeci de terase funcționează ilegal

Dan Bittman susține că românii au ajuns să facă petreceri pe ascuns, iar în toată țara sunt zeci de terase care funcționează ilegal.

Duminică seară, la Antena 3, Dan Bittman a declarat că românii au ajuns să facă petreceri pe ascuns, iar în toată țara sunt zeci de terase care funcționează ilegal. Afirmațiile artistului au fost făcute în contextul în care Raed Araft, șeful DSU, a comentat situația în care o terasă din Centrul Vechi funcționa ca spațiu închis, situația aceasta fiind considerată ilegală.

„Eu sunt de acord cu domnul Arafat. În condițiile legii, terasa aia e ilegală. Vreau să îl anunț pe domnul Arafat, că în cazul acelei terase mai sunt cel puțin 20-30 de restaurante. Sunt zeci de restaurante și nu numai în București, în toată țara.

Ba chiar am fost într-unul din ele, unde am intrat, m-am mirat. Avea și terasă care era plină. Nu aici, în județul Prahova. Dacă o sa caute, o să găsească. Era excepțional de mic și se mâncă înăuntru civilizat, nu știu dacă erau familii, dar aici e exact ceea ce discutam acum. Legea e lege doar pentru unii, pentru alții e doar așa”, a declarat Dan Bittman, la Antena 3.

Dan Bittman susține că românii fac petreceri pe ascuns

„Ni se spune cum trebuie să stăm la petrecerile de Crăciun, de Revelion și așa mai departe. Tot timpul o să fie întreținută starea asta. Poate e chiar bănoasă, adică poate sunt categorii sociale care câștigă enorm de mult din aceste reglementări.

Pandemia ar putea dura ani de acum în colo.  E o afacere excepțională. Încep să mă gândesc să produc și eu într-o pivniță niște Azitrox, aspirină. O să înceapă specula, vă dați seama. Gigi Becali a încercat să introducă niște medicamente în țară. O să înceapă o luptă între polii de putere, între oameni de afaceri puternici și atunci o să înceapă scandalul între ei’”, a mai punctat artistul.

Raed Arafat, despre terasa din București

„Conform hotărârii de Guvern, terasa asta este închisă. Toţi stau în acea bulă de plastic. Astea sunt spaţii închise, chiar dacă este o singură masă. Uitaţi-vă aglomeraţia din aşa-zisa terasă. Nu e terasă. Acolo este spaţiu închis. Este definit în hotărârea de Guvern. Are pereţi.

Este şi vina şi faptului că nu se impun măsuri. În final, aici trebuie implementate măsuri. Eu cred că singura măsură în aşa ceva şi fără să exagerez este că, în momentul în care ai făcut acest lucru, să vină autorităţile şi să te închidă pe o lună de zile şi poate atunci învaţă lumea ce înseamnă să respecte regulile.

Ieri aţi auzit situaţia cu tulpina noua care de la o singură persoană s-au infectat nu ştiu câte persoane. Nu este de glumit. Mai avem un pic. Nu are rost să intrăm într-un alt val. Acest lucru este iresponsabil”, a spus Raed Arafat, duminică la Antena 3.