Dan Barna se plânge că nu avem bani! „Bugetul României este sub o presiune foarte mare”

Dan Barna se plânge că nu avem bani! „Bugetul României este sub o presiune foarte mare”

Dan Barna a declarat că „bugetul se află sub o presiune foarte mare” din cauza necesităţii de a ne încadra în deficitul de 7% agreat cu Comisia Europeană.

Dan Barna a declarat că „bugetul României este sub o presiune foarte mare” datorită necesității de a ne încadra în acel deficit de 7% din PIB. Procent agreat cu Comisia Europeană, a spus vicepremierul într-o conferință la Bursa de Valori București.

Dan Barna: „Criza pandemică a pus o presiune foarte mare pe multe zone de economie. Iar bugetul României în momentul de faţă este sub o presiune, spune Barna. „Din cauza necesităţii de a ne încadra în acel deficit de 7% agreat cu Comisia Europeană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi din această perspectivă, continuă Barna, piaţa de capital poate să fie un instrument şi un partener de care este nevoie.

Lucrez în aceste zile, împreună cu echipa mea şi cu colegii din Guvern, la Planul de Reconstrucţie şi Rezilienţă. Plan pe care România îl va propune Comisiei Europene.  Vorbim de 30 de miliarde de euro care vor veni în piaţa din România (...)”.

Dan Barna: „PSD a  avut o guvernare violent anti-economie de piaţă”

„E nevoie ca acest Guvern să compenseze guvernarea violent anti-economie de piaţă a PSD din ultimii ani. PSD a dat un mesaj negativ în plan internaţional (...).

De-a lungul ultimilor patru ani de când sunt în politica mare am avut multe întâlniri cu investitori importanţi pe plan internaţional. Care îmi explicau ce oportunitate grozavă este piaţa din România.

Ce beneficii avem prin poziţia geografică (...). Or, această guvernare a coaliţiei actuale care conduce România vine cu un nou punct de vedere. Parteneriatul cu piaţa de capital, parteneriatul cu Bursa reprezintă o prioritate. Nu formală şi declarativă, ci una foarte concretă”, a declarat Dan Barna.

Dan Barna, despre listarea companiilor la bursă

„În egală măsură, USR PLUS, a fost constant explicit în mesaj conform căruia toate restricţiile care blocau listarea companiilor publice la bursă ar trebui ridicate. Şi programul nostru de guvernare conţine această abordare. Vom face la nivelul coaliţiei şi la niveluri parlamentare paşii necesari.

Nu doar pentru a elimina reglementarea lăsată moştenire de curând de PSD privind pachetele majoritate. Şi pentru a avea cât mai multe companii listate pe bursă.

Marele beneficiu este că singura hârtie de turnesol corectă care vorbeşte despre sănătatea şi realismul unei companii pe piaţă este piaţa de capital. Orice alte studii sau analize făcute de noi înşine pentru noi înşine care ne uităm în oglindă şi ne admirăm ce frumoşi suntem nu au niciun realism.

Nicio companie importantă nu a ieşit prost în momentul în care a avut bună guvernanţă, transparenţă”, a concluzionat Dan Barna, potrivit Agerpres.