Într-o postare pe Facebook, senatorul Mihai Goțiu a atacat extrem de dur ințiativa lui Dan Barna de a clarifica orientarea ideologică a partidului. Dan Barna declanșase o consultare pe forumul intern al partidului punând întrebarea: ”Sunteți de acord ca USR să asume o poziție doctrinară de centru – dreapta modern?” Răspuns: Da / Nu”

Reacția senatorului USR Mihai Goțiu:

„D-le preşedinte al USR, Dan Barna, dragă coleg Dan, Ne bat alegerile locale şi anticipatele la uşă, cei care ne-au acordat încrederea aşteaptă de la noi să lansăm în dezbatere publică programul de guvernare, iar tu şi apropiaţii tăi din USR aveţi vreme de pierdut cu referate şi documente doctrinare, redactate (cel mult) la nivelul unui seminar din primul an de facultate?

Ţara asta are nevoie de politici de guvernare, locale şi naţionale, nu de cartoane şi etichete. Se miră unii colegi că am ajuns pe la 11-12% în sondajele de opinie. Păi cum să nu ajungem la un asemenea scor când ne ocupăm de aşa ceva?”, scrie Mihai Goţiu pe Facebook.

Problema orientării USR spre o doctrină de centru-dreapta l-a iritat pe Mihai Goțiu: „Altfel, anti-sistem sunt oamenii care au ieşit în stradă, în mod constant, după 2012, când cu protestele pentru sănătate, 2013, pentru Roşia Montană, 2014, pentru dreptul la vot al cetăţenilor din Diaspora, 2015, după Colectiv, 2015 şi 2019, pentru păduri, după 2017, pentru Justiţie.

Îi reprezentăm cu adevărat pe aceşti cetăţeni, pentru a pretinde cu adevărat că suntem «anti-sistem»?”, a mai precizat acesta.

În final, Mihai Goţiu l-a provocat pe Barna şi susţinătorii acestuia să-şi dea demisia dacă eșuează în demersul lor:

„Dane, te întreb pe tine şi pe colegii care susţin asta: dacă mai mult de 50% dintre membrii USR nu-şi asumă documentul acesta (nota bene, avem deja o Cartă a Valorilor USR adoptată), îţi vei prezenta demisia pentru că ne-ai făcut să pierdem vremea?”

„Sau dacă 50%+1 ori poate 60% şi-l asumă, ce faceţi cu restul membrilor USR, fie că sunt 49,99%, fie «doar» 40% ori 30%? Îi/ne daţi afară pentru că «nu corespund/corespundem ideologic»? De-asta v-aţi «intrat în mână» cu exluderile şi suspedările de la sfârşitul anului trecut?”, a mai spus Mihai Goțiu.

Te-ar putea interesa și: