Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur serios în România: 5,2 grade. Cel mai tare din ultima perioadă. Alertă în București
Cutremur serios în România: 5,2 grade. Cel mai tare din ultima perioadă. Alertă în București

Cutremur serios în România: 5,2 grade. Cel mai tare din ultima perioadă. Alertă în București

Unul dintre cele mai puternice cutremure din ultima perioadă s-a produs în urmă cu câteva momente în România.

„În ziua de 31 Ianuarie 2020 la ora 03:26:46 (ora locală a României) s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, un cutremur cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 140km”, este anunțul oficial al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 90km E de Brasov, 93km S de Bacau, 104km NE de Ploiesti, 105km V de Galati, 108km NV de Braila, 153km N de Bucuresti, 171km S de Iasi, 178km NE de Pitesti, 203km E de Sibiu, 214km SV de Chisinau.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBF) au anunțat că fac recunoașteri în Centrul Istoric, zonă în care se află multe clădiri cu risc de prăbușire în cazul unui seism major.

„În urma cu puțin timp s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,4. În acest moment echipaje ale ISUBIF efectuează recunoașteri in centrul istoric. Până în acest moment nu au fost primite apeluri din partea cetățenilor în dispecerat cu privire la cutremur”, a transmis ISUBF.