Evenimentul ZileiActualitateCutremur la graniţa României. Care a fost magnitudinea seismului

Cutremur la graniţa României. Care a fost magnitudinea seismului

Cutremur la graniţa României. Care a fost magnitudinea seismului
Un seism cu magnitudinea de 2,1 pe scara Richter a avut loc, joi, la ora 13:35, în Serbia, în apropiere de graniţa cu România.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 4 km, în apropierea oraşelor: 88km N de Nis, 137km V de Craiova, 151km SE de Belgrade, 157km SE de Zemun, 176km NE de Pristina, 185km NV de Sofia, 195km S de Timisoara, 219km SE de Novi Sad, 235km V de Pitesti, 237km NE de Prizren.

Ultimul mare cutremur care s-a produs în această zonă a fost în luna septembrie a acestui an. Cutremurul a avut magnitudinea 5,6 şi s-a produs, în Albania.

Epicentrul seismului a fost localizat în Marea Adriatică, la o adâncime de zece kilometri,  potrivit Institutului de Geofizică al Statelor Unite (USGS).

Peste 100 de persoane au fost rănite, potrivit unui bilanț provizoriu. Mulți sinistrați și-au petrecut noaptea în corturi.

Seismul, cel mai puternic produs în ultimele decenii, în această zonă, a fost resimțit în Bulgaria, Bosnia – Herțegovina, Croația, Muntenegru, Serbia, Kosovo, Macedonia de Nord, Grecia și Italia, potrivit b1.ro 

 


Accesează: