Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în România. Ce intensitate a avut seismul
Cutremur în România. Ce intensitate a avut seismul

Cutremur în România. Ce intensitate a avut seismul

Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a anunțat că un cutremur cu magnitudinea de 2,2 pe scara Richter s-a produs joi, 23 septembrie, la ora 18.52.53, în zona seismică Vrancea, judeţul Braşov, la adâncimea de 3 kilometri.

Orașele cele mai apropiate de epicentrul seismului au fost: Brasov (36 km), Ploieşti (64 km), Piteşti (119 km), Bucureşti (121 km) şi Bacău (133 km).

Cel mai important cutremur din acest an a avut 4,7 grade și s-a simțit și în București

În luna septembrie, în România au fost înregistrate 15 cutremure cu magnitudini cuprinse între două şi 4,5 pe scara Richter.

Cel mai important seism din acest an a avut tot o magnitudine de 4,7 grade pe Richer şi a fost resimţit şi la Bucureşti. Cutremurul s-a produs pe 26 mai.

„Momentan nu se pune problema unui cutremur, mai durează încă mulți ani, poate 20, dar nimeni nu poate ști deocamdată ziua, ora, anul. M-am uitat, studiind toate documentele istorice, și ceea ce am înțeles este că deocamdată cutremurele nu pot fi deduse, pentru că sunt foarte mulți factori care contribuie și geologia este foarte complexă””, declara, în acest an, legat de un viitor mare cutremur în România, seismologul Gheorghe Mărmureanu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: