Evenimentul Zilei > International > Un cutremur a creat panică în Chile. Statul sud-american a fost zguduit de o mișcare seismică importantă
Un cutremur a creat panică în Chile. Statul sud-american a fost zguduit de o mișcare seismică importantă

Un cutremur a creat panică în Chile. Statul sud-american a fost zguduit de o mișcare seismică importantă

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter a avut loc, marți, în Chile, un stat care se confruntă cu o importantă activitate seismică.

Un cutremur însemnat, cu magnitudinea de 6,6 grade pe scara Richter a avut loc, astăzi, în Chile. O țară cunoscută pentru că se află într-o zonă seismică importantă.

Cutremur care s-a simțit foarte puternic în Chile

Cutremurul s-a produs în largul localității Bio-Bio și la 158,88 km nord-vest de Lebu, a confirmat Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC). Epicentrul său a fost localizat în apropiere de Concepcion, Provincia de Concepción, Regiunea Biobio din Chile. EMSC a adăugat că evenimentul s-a produs la o adâncime de 2 kilometri. Cutremurele de mică adâncime sunt mai des resimțite mai puternic decât cele de adâncime, deoarece sunt mai aproape de suprafață.

„Statul Chile a fost zguduit în apropiere de Concepcion, Provincia de Concepción, Region del Biobio, de un cutremur cu magnitudinea 6,6 în urmă cu numai 16 minute”, a anunțat Centrul german de cercetare în domeniul geosciințelor (GFZ).

Site-ul Volcano Discovery a raportat că serviciul său de monitorizare a identificat un al doilea raport de la Réseau National de Surveillance Sismique (RéNaSS) din Franța, care a catalogat cutremurul cu magnitudinea de 5,4.

Mesaje de panică transmise pe rețelele de socializare

Mai mulți chilieni au postat pe Twitter pentru a descrie impactul cutremurului. Maria Teresa Toledo Knothe, folosind pseudonimul @maria_konthe, a scris: „Locuiesc pe coasta Biobio. Puternic și lung”. „Replicile se simt deja.”

Ma. Luisa, folosind pseudonimul Twitter @mlqui, a postat: „Cutremurul s-a simțit puternic și lung aici, în Arauco.”

Cu doar 24 de ore mai devreme, EMSC a raportat un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richeter în apropiere de Concepcion, Provincia de Concepción, Regiunea Biobio din Chile. Cutremurul s-a produs la o adâncime mică de 11 km sub epicentru, luni dimineață, la ora locală 8:58.

Un al doilea raport a fost emis ulterior de United States Geological Survey, care a catalogat, de asemenea, cutremurul ca fiind de magnitudine 4,4.

Printre orașele sau localitățile care au simțit probabil cutremure se numără Talcahuano, la 84 km de epicentru, Arauco, la 85 km, Coronel, la 87 km, Lota, la 88 km și Concepcion, la 90 km, potrivit site-ului Volcano Discovery.