Echipele naționale ale statelor Chile și Argentina se vor confrunta, joi, într-un meci de calificare la Campionatul Mondial de fotbal. Rivalitatea dintre cele două echipe datează de foarte multă vreme și este foarte aprinsă, după cum relatează BBC.

În acest context, a avut loc și incidentul la care facem referire, care a dus la doborârea unei drone suspecte.

În timp ce se antrenau pentru meciul de joi, jucătorii echipei naționale a statului Chile au observat deasupra terenului o dronă care survola zona. Primul lucru care le-a venit în minte, oficialilor echipei, a fost că este vorba despre un dispozitiv spion trimis de rivalii argentinieni să le filmeze schemele de joc.

Războiul dronelor

Ca într-un film de acțiune, chilienii au ridicat în aer propria dronă pe care au îndreptat-o asupra „spionului”. Presa locală scrie că antrenorul naționalei, Martín Lasarte, a decis să ridice o drona deținută de echipă pentru a verifica dispozitivul suspect.

Cele două drone s-au ciocnit și s-au prăbușit la pământ. Astfel, oficialii chilieni și-au dat seama că au făcut o greșeală. Spionul cu pricina nu aparținea Argentinei ci unei companii locale de electricitate care făcea verificări prin zonă.

Reprezentanții echipei naționale de fotbal din Chile a numit evenimentul „un accident”, însă reporterii care erau prezenți la fața locului au văzut ce s-a întâmplat. Ei au relatat că a fost vorba despre o coliziune intenționată. Așa s-a aflat că, în loc să împiedice o tentativă de spionaj, naționala statului Chine a doborât o dronă aparținând unei companii de energie, care verifica iluminatul stradal.

Fiind vorba despre echipa națională de fotbal, incidentul s-a încheiat fără alte urmări. Au apărut, însă, numeroase comentarii pe rețelele de socializare din partea celor care au asistat la incident.

Spionajul cu drone, o obișnuință în lumea fotbalului

Oficialii statului Chile nu sunt singurii care cred că sunt spionați de rivali. În urmă cu câțiva ani, Didier Dechamps, antrenorul naționalei Franței, a cerut FIFA să desfășoare o anchetă după ce o dronă a fost observată în timpul antrenamentului echipei sale, înaintea unui meci cu Honduras, tot în cadrul unui campionat mondial.

În anul 2017, echipa statului Honduras a acuzat Australia că a folosit o dronă ca să-i spioneze echipa înaintea unui meci din calificările Campionatului Mondial. Echipa a postat pe Twitter imagini cu drona suspectă.

Au existat și echipe de club acuzate de spionaj cu drone. În 2018, echipa Werder Bremen a recunoscut că a ridicat o dronă deasupra locului unde se antrena echipa Hoffenheim și și-a cerut scuze.