Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în România, sâmbătă seara. Au aflat și bulgarii despre acest seism
Cutremur în România, sâmbătă seara. Au aflat și bulgarii despre acest seism

Cutremur în România, sâmbătă seara. Au aflat și bulgarii despre acest seism

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a înregistrat sâmbătă seara un cutremur cu o magnitudine de 3,4 grade pe scara Richter.

Acest seism a fost înregistrat la ora 21:05, la o adâncime de 140 de kilometri. „În ziua de 18 Septembrie 2021, la ora 21:05:01 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.5, la adâncimea de 134 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 71 km E de Brasov, 89 km NE de Ploiesti, 104 km S de Bacau, 121 km V de Galati, 122 km V de Braila, 141 km N de Bucuresti, 158 km NE de Pitesti, 185 km E de Sibiu, 186 km SV de Iasi, 205 km N de Ruse”, a transmis INFP.

În septembrie, în România au fost înregistrate 14 cutremure cu magnitudini cuprinse între două şi 4,5 pe scara Richter. Cel mai important cutremur din acest an a fost semnalat la 26 mai (4,7 grade).

În această dimineață, cutremur în regiunea seismică Vrancea. Ce magnitudine a avut

Atenția la asigurarea pentru locuințe

„Dezastrele naturale distrug locuinţe, distrug şi vieţi. Şi oricâte eforturi am face pe zona de schimbări climatice, fenomenele meteo extreme vor fi tot mai dese, iar numărul locuinţelor afectate mereu în creştere.

Este realitatea lumii în care trăim şi, aşa cum ne-am ales sloganul noii campanii, trebuie să fim conştienţi că natura nu ne datorează nimic. Este responsabilitatea noastră să punem câte puţin deoparte, pentru a ne asigura că, în caz de dezastru, nu pornim reconstrucţia de la zero.

Avem mare încredere că, prin acest concept al campaniei, vom reuşi să creştem nivelul de conştientizare a populaţiei în legătură cu nevoia încheierii unei poliţe de asigurare împotriva dezastrelor naturale.

Ce este PAID

Evenimentul nostru a pornit de la conceptul ”20% nu este suficient”. Am comunicat asta tuturor partenerilor noştri, într-un mod cât se poate de creativ, pentru a sublinia faptul că un grad de acoperire al PAD de 20%, raportat la numărul de locuinţe, expune 4 din 5 români la riscul de a rămâne fără nimic în cazul unui dezastru natural.

Dacă vrem să schimbăm aceste cifre, dar mai ales aceste destine, este necesar să ne unim eforturile şi să creştem gradul de cuprindere al asigurării obligatorii. În final, atât PAID, cât şi distribuitorii PAD, ştim clar un lucru: că suntem cu toţii uniţi de aceeaşi responsabilitate″, a declarat în urmă cu 5 Nicoleta Radu (n.r. – director general al PAID).

Poolul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: