Evenimentul Zilei > Sport > Cutremur în miez de noapte la Manchester United. Solskjaer a fost dat afară după o nouă umilință suferită de „diavoli”
Cutremur în miez de noapte la Manchester United. Solskjaer a fost dat afară după o nouă umilință suferită de „diavoli”

Cutremur în miez de noapte la Manchester United. Solskjaer a fost dat afară după o nouă umilință suferită de „diavoli”

Manchester United a rămas fără antrenorul Ole Gunnar Solskjaer, după eșecul drastic suferit, sâmbătă, cu Watford, scor 1-4, în Premier League.

Manchester United a rămas fără antrenor, sâmbătă noaptea, după ce norvegianul Ole Gunnar Solskjaer, 48 de ani a fost dat afară. Picătura care a umplut paharul a fost umilința suferită de „diavoli”, sâmbătă, în Premier League, pe terenul celor de la Watford, în fața cărora au pierdut cu scorul de 1-4.

Antrenorul Ole Gunnar Solskjaer a fost dat afară după o nouă umilință suferită de Manchester United

Conducătorii lui United s-au reunit într-o ședință de urgență și după cinci ore de discuții au decis că antrenorul norvegian trebuie să lase locu altcuiva, care să pună echipa pe picioare. Oricum, Solskjaer scăpase ca prin minune de concediere, după ce Manchester United a fost zdrobită chiar pe teren propriu de Liverpool, scor 0-5.

Solskjaer a fost numit antrenor la Manchester United în anul 2018. El a obținut următorul bilanț pe banca tehnică a formației de pe „Old Trafford”: 92 de victorii, 35 de egaluri și 41 de înfrângeri. Manchester United a devenit o formație mediocră după despărțirea de legendarul tehnician Sir Alex Ferguson. Ultimul titlu în Premier League a fost obținut în 2013, an în care scoțianul s-a și retras din activitate. Au trecut pe la acest mare club Jose Mourinho, Louis van Gaal sau David Moyes, dar niciunul dintre ei nu a reușit să construiască o echipă redutabilă.

Ferguson o antrenase pe United începând din anul 1986 și s-a retras la finalul sezonului 2012-2013.

Zinedine Zidane ar putea să semneze cu gruparea de pe „Old Trafford”

Favorit pentru a deveni antrenorul „diavolilor” este francezul Zinedine Zidane, care este liber de contract după despărțirea de Real Madrid. Fostul mare mijlocaș, campion mondial în 1998 și european în 2000, cu reprezentativa din Hexagon, nu a lucrat până acum decât la gruparea de pe „Santiago Bernabeu”.

În primul mandat a reușit să câștige de trei ori consecutiv Liga Campionilor, dar și să se impună de două ori în Primera Division.