Evenimentul Zilei > EVZ Special > Anul în care Manchester United a făcut pact cu „Diavolul”. Povestea unei steme de legendă
Anul în care Manchester United a făcut pact cu „Diavolul”. Povestea unei steme de legendă

Anul în care Manchester United a făcut pact cu „Diavolul”. Povestea unei steme de legendă

Manchester United este una dintre marile puteri ale fotbalului mondial, dar, totuși, de ce acest fabulos club a ales să evolueze cu un diavol pe stemă?

Manchester este reprezentată de două mari echipe în fotbalul internațional: United și City. Ambele au zeci, poate sute, de milioane de fani pe întreaga planetă, fiind unele dintre cele mai populare echipe de fotbal.

De această dată ne vom îndrepta atenția către United, și nu ne vom axa pe performanțele sale, ci pe un detaliu mai puțin știut: motivul pentru care apare acest diavol pe emblema grupării de pe „Old Trafford”.

Fondat ca Newton Heath LYR Football Club în 1878, și-a schimbat numele în Manchester United în 1902 și s-a mutat pe „Old Trafford” în 1910.

Prima emblemă a trupei a avut un tren, stema fiind umplută cu culorile verde și galben. În anul 1902, emblema lui United s-a schimbat radical. A fost anul în care echipa a început să evolueze sub denumirea de Manchester United, fapt pentru care și stema sa a prins un nou contur. A fost mai bine conturată, mai bine detaliată și avea un aspect cât de poate de medieval. Practic, logo-ul a fost inspirat și de la rivalii de la City, cu acea corabie comercială care se regăsește și astăzi pe stemele celor doi „titani” din acest oraș, dar cu forme diferite.

Manchester este locul unde se spune că a început revoluția industrială. Globul simbolizează priceperea lor comercială globală, iar albinele sunt un semn de perseverență. O antilopă care poartă un lanț de aur înseamnă realizările orașului Manchester în domeniul ingineriei. Un leu cu coroana castelului care făcea și ea parte din emblemă este o revenire la castrul roman în jurul căruia se spune că s-a ridicat orașul.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE