Evenimentul Zilei > International > Cutremur în California: s-au prăbușit case și au izbucnit incendii
Cutremur în California: s-au prăbușit case și au izbucnit incendii

Cutremur în California: s-au prăbușit case și au izbucnit incendii

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 grade pe scara Richter s-a produs în sudul Californiei vineri seară, la ora locală 20.20 (03.20 GMT), acesta fiind de opt ori mai puternic decât cel care a zguduit aceeaşi regiuni cu o zi în urmă, au precizat oficialii americani, potrivit Reuters.

Cutremurul a avut loc la 202 kilometri de Los Angeles, în apropierea oraşului Ridgecrest, la marginea Parcului Naţional Death Valley.  În urma acestuia mai multe clădiri au fost avariate și au izbucnit incendii.
”Au fost declanşate incendii, avem scurgeri de gaze, avem persoane rănite, oameni care au rămas fără curent. Încercăm să facem faţă cât de bine putem”, a declarat telefonic pentru Reuters primarul din Ridgecrest, Peggy Breeden, conform Agerpres. Amploarea pagubelor este, la ora redacării acestei știri, în curs de evaluare.
Seismul de vineri a fost cel mai puternic din sudul Californiei după cutremurul de 7,1 produs în deşertul Mojave, în apropiere bazei militare din Twentynine Palms, în 1999, a precizat Lucy Jones, seismolog în cadrul Institutului de Tehnologie din California (CalTech).
”Casele s-au zguduit, au apărut fisuri în fundaţii, unii pereţi de susţinere s-au prăbuşit”, a precizat Departamentul de pompieri din comitatul San Bernadino.

Sursa. Agerpres