O persoană a fost grav rănită în localitatea Montelimar în urma prăbuşirii unei schele. A fost transportată de urgenţă la spital, a precizat prefectura departamentului Drome. Pe de altă parte, prefectul din Ardčche, un departament vecin, a menţionat, într-un mesaj publicat pe Twitter, că trei persoane au fost rănite uşor.

Cutremurul a fost resimţit pe un teritoriu vast din sud-estul ţării, de la Lyon până la Montpellier (sud), dar se pare că pagubele sunt reduse, potrivit informaţiilor de până la această oră.

„Mă sprijineam de cuptorul pentru pâine al mamei când am simţit că începe să tremure. Dulapul unei cliente s-a clătinat şi toată vesela s-a spart”, a precizat Victoria Brielle, o locuitoare din Privas.

„Câinele a lătrat înainte de seism”, a povestit pentru AFP Didier Lévy, care locuieşte într-un castel din secolul al XV-lea din Lamotte-du-Rhône. „Este pentru prima dată când văd asta, am simţit cutremurul, deşi pereţii au un metru grosime”, a adăugat acesta. La câteva minute după seism, „candelabrele se mişcau în continuare”, a mai precizat el.

După cutremur, pompierii din departamentul Vaucluse au primit circa 50 de apeluri, a precizat un purtător de cuvânt pentru AFP. „Cetăţenii au sunat ca să ne spună că au simţit un cutremur, fără ca acest lucru să necesite vreo intervenţie din partea noastră”, a mai precizat acesta, scrie Agerpres.