Evenimentul Zilei > Social > Cum vor fi triați bolnavii de COVID-19. Virgil Musta dezvăluie criteriile. Cine va decide
Cum vor fi triați bolnavii de COVID-19. Virgil Musta dezvăluie criteriile. Cine va decide

Cum vor fi triați bolnavii de COVID-19. Virgil Musta dezvăluie criteriile. Cine va decide

Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a afirmat, joi, că România se află într-un moment foarte dificil.

După explozia numărului mare de infectări cu noul coronavirus, spitalele fac față cu greu, deoarece numărul de paturi este limitat, iar numărul de pacienți este tot mai mare.

Potrivit datelor de astăzi în unitățile sanitare de profil numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.611. Dintre acestea, 721 sunt internate la ATI.

Medicul Virgil Musta, ultimele recomandări

„În spațiul deschis, dacă ne aflăm singuri nu trebuie să purtăm mască, dar acolo unde ne întâlnim să stăm la povești cu cineva sau e o zonă aglomerată unde există riscul ca cineva să-ți tușească în față, acolo trebuie purtată mască. Este singura soluție de a ne proteja.

Este un moment dificil, pentru că vor veni în continuare un număr mare de pacienți, nu vom mai avea unde să direcționăm.

Este vorba săptămâna viitoare să primim ca și Departament extern, secție externă, Spitalul de Recuperare Cardiovasculară unde vom mai primi 40 de paturi cu oxigen. Spitalul Județean, care e spital suport, va deschide o secție roșie pentru pacienții COVID.

Dar ritmul în care crește numărul de cazuri și numărul sever de pacienți vom avea o dificultate foarte rapid dacă aceste măsuri nu vor fi eficiente și dacă lumea nu înțelege că nu mai putem să ne jucăm și că e necesar să respectăm regulile de bază.

Medicii de familie vor primi setul de întrebări pe care să le pună zilnic pacienților și funcție de răspunsuri și de criteriile de severitate vor îndruma pacienții spre clinicile de boli infecțioase dacă prezintă forme de agravare a bolii.

Ceilalți, care prezintă astfel de semne, sunt îndrumați să fie evaluați în spitale. În funcție de aceste evaluari, noi facem evaluări dacă să rămână la domiciliu sau dacă e imperios necesar să fie internați. Pentru pacienții care necesită oxigen va fi o problemă, pentru că din păcate locurile sunt limitate”, a spus la Digi24 dr. Virgil Musta.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: