Cum va fi vremea în weekend? Soarele cu dinți în întreaga țară. Prognoza meteo

Cum va fi vremea în weekend? Soarele cu dinți în întreaga țară. Prognoza meteo Sursă: Arhivă EVZ

Temperaturile vor continua să varieze în perioada de weekend, este avertismentul lansat de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Dacă pe timpul zilei valorile termice vor înregistra o ușoară creștere, pe timpul nopții România va fi lovită de ger.

În zilele de weekend, vremea urmează să se încălzească, a transmis meteorologul de serviciu ANM. Vineri, 14 ianuarie, prognoza meteo indică o creștere semnificativă a valorilor termice, în special în partea de sud a teritoriului. Pe parcursul nopților însă, în special în noaptea de duminică spre luni, va fi frig.

CODUL GALBEN rămâne în vigoare

Codul galben continuă, mai ales la altitudini de peste 1500 de metri. Zăpadă este spulberată, iar dacă ninge este viscol. Intensificarea vântului și în restul țării, dar la viteze mai mici, vorbim și de alte fenomene anunțate prin avertizări nowcasting pentru următoarele ore: polei, burniță.

Temperaturile se încălzesc în următoarele ore

Evoluția temperaturilor e favorabilă, după o vreme rece pentru mijlocul lunii ianuarie începe un proces de încălzire, astăzi, care se va resimți în timpul zilei pentru partea de sud a țării, unde cerul va fi variabil cu temperaturi maxime pozitive pentru toată zona, chiar și 10 grade. O maximă de 6 grade și la București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Intensificări ale vântului și în Moldova, viscol și zăpadă troienita în Carpați și temperaturi maxime în creștere, în general între -1 și 9 grade”, a transmis meteorologul de serviciu ANM Dinu Mărășoiu, într-o intervenție televizată la Realitatea Plus.

Gerul lovește România pe timp de noapte

De asemenea, precipitațiile care se vor semnala vineri, 14 ianuarie, vor fi în mare parte mixte, iar rafalele de vânt se vor intensifica în multe dintre regiuni, nu doar la munte. În Moldova, vântul va sufla cu o viteză de 55 -65 de km/h, iar în zonele montane, va atinge viteze de până la 110 km/h.

Pentru zilele următoare nu se anunță mari modificări la regimul temperaturilor maxime, o să fie din nou nopți ceva mai reci, sâmbătă spre duminică și mai ales duminică spre luni. Nu mai sunt temperaturi așa de scăzute, este puțin probabil să se coboare sub -10 grade”, a transmis meteorologul de serviciu ANM Dinu Mărășoiu, într-o intervenție televizată la Realitatea Plus.