Nu s-a mai pomenit așa ceva în România! A apărut în plină iarnă. Meteorologii au fost uluiți VIDEO

Nu s-a mai pomenit așa ceva în România! A apărut în plină iarnă. Meteorologii au fost uluiți VIDEO sursa: captură YouTube Știri de Buzău

Un fenomen meteo foarte rar văzut în România s-a consemnat în județul Buzău, iar meteorologii au oferit o explicație pentru acest eveniment.

În mijlocul iernii, Bărăganul a fost lovit de o furtună de praf. Evenimentul a avut loc în județul Buzău, în comunele Padina şi Pogoanele, acolo unde vântul a bătut cu putere şi a ridicat praful de pe câmp.

Un fenomen meteo bizar, petrecut din cauza precipitațiilor reduse din punct de vedere cantitativ

Fenomenul este considerat de meteorologi unul foarte rar şi s-a produs din cauza lipsei ploilor. De asemenea, specialiştii anunţă că astfel de furtuni de praf vor deveni din ce în ce mai dese în această zonă a Buzăului, unde terenurile sunt deja distruse, conform Antena 3.

Astăzi, în jumătatea nordică a țării, din a doua parte a zilei nebulozitatea se va extinde treptat, iar trecător va ninge slab pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare seara și noaptea.

Ne puteți urmări și pe Google News

În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat, noaptea, vor fi posibile fulguieli. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada, iar pe arii restrânse și la intensități mult mai mici în a doua parte a intervalului în sud-vest și nord-est. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Vremea va fi rece și în București, temperatura maximă nu va depăși 2 grade Celsius

În București, vremea va fi rece, mai ales dimineața și noaptea. Cerul va avea înnorări în primele ore ale intervalului, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -6…-5 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

În Dobrogea şi Bărăgan avem o zi însorită, dar cu temperaturi scăzute, mai ales la începutul zilei. Maximele ajung cu greu la 1...2 grade, iar la noapte, pe litoral se intensifică vântul şi va ajunge la viteze de 50 KM/h.