Evenimentul Zilei > Vremea > Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturi vor fi plăcute, dar nu vor lipsi nici ploile
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturi vor fi plăcute, dar nu vor lipsi nici ploile

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturi vor fi plăcute, dar nu vor lipsi nici ploile

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Vremea va fi răcorosaă până miercuri, iar ulterior temperaturile vor fi plăcute și constante în toată țara. Nu vor lipsi nici ploile care își vor face apariția în majoritatea regiunilor.

În Banat, pentru prima săptămână media maximelor va fi în creștere de la 25- 26 de grade, în primele zile ale intervalului, până spre 27-28 de grade, în 8 și 9 septembrie, cu o tendință de ușoară scădere în weekend.

În cea de-a doua săptămână temperaturile se vor menține relativ constante și vor avea valori medii în jurul a 23-24 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în medie între 12 și 14 grade, exceptând nopțile din perioada 9-11 septembrie când vor fi mai ridicate spre 15-17 grade.
Cel mai mult va ploua în perioada 8-11 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12-18 septembrie.

În Crișana, temperaturile vor și în creștere de la 24-25 de grade, la maxime de 28 de grade, în 8 septembrie, cu o tendință de ușoară scădere în weekend. În cea de-a doua săptămână temperaturile se vor încadra între 22 și 23 de grade. Minimele termice se vor situa în medie în jurul valorilor de 12-13 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi în general slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12-18 septembrie.

În Maramureș, valorile termice vor fi normale pentrui această perioadă, cu maxime de 22-23 de grade în următoarele trei zile, în creștere cu până la 26 de grade în 8 și 9 septembrie, cu o tendință de ușoară scădere în weekend.

În cea de-a doua săptămână temperaturile se vor menține relativ constante și vor avea valori medii de 20- 22 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse între 10 și 12 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi ridicată între 8 şi 11 septembrie, dar ploi slabe, cu caracter temporar și pe arii restrânse, vor fi posibile și în perioada 12-18 septembrie.

Vremea în Transilvania și Moldova

În Transilvania, săptămâna debutează cu o vreme răcoroasă și cu maxime de 20-22 de grade. În perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile vor ajunge la medii de 23-24 de grade. Minimele vor fi cuprinse între 12 și 14 grade.

În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu maxime de 21-22 de grade și minime de 10-11 grade.
În perioada 9-12 septembrie probabilitatea pentru averse asociate cu manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată, dar ploi slabe, local și temporar, vor fi posibile și în restul intervalului de referință.

În Moldova vremea va fi răcoroasă până în 7 septembrie inclusiv, cu maxime de 19-21 de grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile vor ajunge la 25-26 de grade. Minimele se vor încadra între 14 și 15 grade.
În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21-22 de grade și o minimă de 12 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în perioada 9-11 septembrie, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, dar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe și în cea de-a doua săptămână de referință.

Vremea în sudul țării

În Dobrogea, vremea va fi răcoroasă până miercuri când media maximelor va fi în jur de 21 de grade, iar cea a minimelor de 13-14 grade. În perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile vor ajunge la medii de 25-26 de grade. Minimele se vor încadra între 17 și 18 grade.

În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 23-24 de grade și o minimă de 14 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare și pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 10 septembrie.

În Muntenia, temperatura maximă va fi de 24 de grade până în 7 septembrie, dar în perioada 8-11 septembrie vremea va deveni caldă, astfel temperaturile vor atinge 27- 29 de grade. Minimele se vor situa între 14 și 15 grade.

În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 25-26 de grade și ale minimelor de 12-13 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, trecătoare și pe arii restrânse, va fi mai ridicată după data de 10 septembrie.

În Oltenia, temperatura maximă va fi de 24 de grade până în 7 septembrie, dar în perioada 8-11 septembrie vremea va deveni caldă, astfel temperaturile vor atinge 27- 28 de grade. Minimele se vor situa între 16 și 17 grade.

În cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 24-25 de grade și ale minimelor de 12-13 grade. Probabilitatea pentru ploi slabe, cu caracter local și temporar, va fi mai ridicată după data de 8 septembrie.