Cum va arăta 2012 în viziunea lui Emil Boc

Cum va arăta 2012 în viziunea lui Emil Boc

Premierul Emil Boc le recomandă românilor prudenţă şi moderaţie pentru anul viitor, deoarece România poate fi afectată de o posibilă deteriorare a situaţiei economice a zonei euro.

"Pentru 2012 - prudenţă, prudenţă, moderaţie şi echilibru. Nu avem voie să facem niciun pas înapoi pe linia reformelor, nu avem voie să mergem cu nicio măsură populistă, nu avem voie să luăm decât decizii care au acoperire în economie. Nu avem voie să îi credem pe Ponta şi Antonescu care promit marea cu sarea şi luna de pe cer, pentru că sunt ultimii dinozauri populişti în întreaga Uniune Europeană. Ponta şi Antonescu sunt nişte politicieni rupţi de realitatea crizei economice europene, mondiale, cu implicaţii şi pentru România", a afirmat Boc.

Potrivit acestuia, în 2012, prioritară va fi menţinerea stabilităţii macroeconomice a României. "Românii au făcut un mare sacrificiu în 2010, au sprijinit Guvernul să putem ajunge la această stabilitate macroeconomică. Vrem să consolidăm această stabilitate şi să oferim atât cât poate economia. Nu ne vom mai întinde mai mult decât ne este plapuma, tocmai ca românii să nu mai sufere cum au suferit în 2010 datorită iresponsabilităţii PSD şi PNL în 2008. Am fost nevoiţi să salvăm ţara de la colapsul economic", a precizat acesta.

Întrebat ce se va întâmpla cu salariile bugetarilor anul viitor, premierul a precizat că va şti care e politica salaraială pentru anul viitor în funcţie de Legea bugetului pe 2012.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul ministru a comentat şi situaţia economică din zona euro, precizând că vom fi afectaţi dacă lucrurile nu merg bine în Europa. "Astăzi, soluţiile prin care ţările europene ies din criză sunt de dreapta. (...) Ştiu că avem o bătălie greu de dus, aici, în interior, să le explicăm oamenilor, însă oamenii tot mai mult îşi dau seama, pentru că au rude în străinătate şi li se spune şi lor ce se întâmplă şi în Spania şi în Italia, Portugalia. Chiar acum citeam o ştire că s-a retrogradat ratingul de ţară al Spaniei... Dacă România are un avantaj în atragerea investitorilor în aceste condiţii dificile, este tocmai această stabilitate macroeconomică pe care o avem. (...) Nu apărem în nicio ştire negativă referitoare la evoluţiile europene. Ne poate afecta însă în anii viitori faptul că în Europa lucrurile nu merg bine", a arătat Emil Boc.