Evenimentul Zilei > Social > Cum se plătesc amenzile în baza Ordonanţelor Militare
Cum se plătesc amenzile în baza Ordonanţelor Militare

Cum se plătesc amenzile în baza Ordonanţelor Militare

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunță cum se pot plăti amenzile în perioada aceasta, sancțiuni date pentru nerespectarea restricților de circulație pe durata Stării de urgență.

Nu toți cetățenii pot achita amenda online sau nu cunosc exact care este procedura și că prin OUG 34/2020 s-a prevăzut că termenul de plată și de executare silită a acestor amenzi nu este suspendat pe durata stării de urgență.

”Ministerul Finanțelor Publice a făcut precizări în ceea ce privește aplicarea prevederilor OUG 34/2020 pentru modificarea și completarea OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

Astfel, autoritățile și instituțiile publice în a căror competență revine constatarea și sancționarea contravențiilor rezultate din ordonanțele militare aprobate în temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului nr.1/1999 au fost informate că la întocmirea proceselor-verbale de constatare a contravenției și, eventual, la îndrumarea persoanelor sancționate, să aibă în vedere indicarea contului de venituri 20A350102 (Venituri din amenzi și alte sancțiuni aplicate de către alte instituții de specialitate), astfel încât plățile să fie efectuate corect de către contravenienți”, informează GCS.

Organele abilitate din subordinea ANAF vor fi informate de către Ministerul Finanțelor Publice pentru o aplicare unitară a legislației, mai transmit oficialii GCS, duminică.

De asemenea, potrivit anunțului făcut de Guvernul României, amenzile pentru încălcarea prevederilor ordonanțelor militare pot fi plătite și online, începând de luni, 6 aprilie, accesând Ghişeul.ro.

Plata amenzilor se poate efectua astfel: se accesează site-ul menționat, se selectează secţiunea “Plăteşte Amenzi Ordonanţe Militare”, se completează formularul online cu datele solicitate, apoi se efectueazăî plata propriu-zisă, prin completarea datelor cardului în pagina securizată a procesatorului de plăți.