Cum să îți menții silueta de sărbători. Șase sfaturi practice

Cum să îți menții silueta de sărbători. Șase sfaturi practice Sursa foto: arhiva EVZ

Menținerea greutății corporale pe perioada sărbătorilor de iarnă poate să pară foarte dificilă. Evitarea creșterii în greutate și menținerea siluetei sunt preocupări pe care mulți adulți le au înainte și în timpul sărbătorilor de iarnă.

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu numeroase alimente irezistibile, precum jumările, friptura, sarmalele, cozonacul și piftia, toate acestea fiind consumate în cantități crescute. Astfel, toate aceste obiceiuri pot avea efecte secundare asupra organismului, inclusiv îngrășarea.

Așadar, astăzi va prezentăm câteva sfaturi pe care le puteți urmă și dumneavoastră pentru a va păstra silueta pe tot parcursul sărbătorilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iată 6 sfaturi pentru a-ți păstra silueta pe parcursul sărbătorilor

1. Nu mânca încontinuu. Atunci când ne așezăm la masă de Crăciun, alături de prieteni ori familie, uităm să ne mai ridicăm și prindem obiceiul de a mânca încontinuu, orice ar fi pe masă. Așadar, de acest Crăciun, așază masă o singură dată, servește preparatele și strânge ceea ce a rămas pe masă de îndată ce toți au terminat de mâncat. După aceea, va puteți distra cu un joc de grup sau de familie, puteți dansa sau depăna amintiri fără grijă că veți mai „ronțăi” gustări întruna.

2. Bea apă. Pentru a elimina toxinele din corp, organismul are nevoie de cel puțin doi litri de apă pe zi. Nu uită de această regulă nici în timpul sărbătorilor. Atunci când te așezi la masă de Crăciun, ia lângă ține o sticlă de apă plata pentru a te asigura că nu vei uită să te hidratezi din când în când.

3. Redu cantitatea de alcool. Băuturile cu alcool conțin mult mai multe calorii decât ai putea să-ți închipui. Așadar, acordă mai multă atenție cantității pe care o consumi. Rezumă-te la unul sau două pahare de vin bun. În felul acesta, îți vei satisface și poftă și vei reuși să rămâi în formă.

4. Fă mișcare. Distrează-te din plin și bucură-te de atmosfera sărbătorilor. Fă plimbări lungi prin oraș alături de prieteni pentru a admira luminițele de Crăciun, dansează alături de familie sau, de ce nu, aleargă prin zăpadă.

5. Păstrează un echilibru. În zilele de sărbători, mulți dintre noi obișnuiesc să mănânce o singură dată, mult și bine. Ceea ce știm deja că nu este indicat deloc. Așadar, ai grijă că și în această perioada să consumi cinci mese pe zi (trei mese principale și două gustări), să te hidratezi constant și să păstrezi un echilibru. Nu zice nimeni că nu trebuie să mănânci din salată de boeuf, dar ce ar fi dacă anul acesta te-ai limita la o porție mică, mică?

6. Învață să spui nu. Chiar dacă ești în vizită la cineva apropiat sau te afli la o petrecere, învață să spui nu când vine vorba de mâncărurile care îți afectează negativ silueta și organismul. Dacă tu nu dorești să mănânci un anumit preparat care este, spre exemplu, mai bogat în grăsimi, refuză cu politețe, chiar dacă gazdă face presiuni asupra ta. Îți vei mulțumi mai târziu.