Pe drumurile publice pot circula șoferii care dețin permise de conducere suspendate dar le expiră suspendările în perioada din timpul interdicțiilor impuse de Ordonanța militară. Mai exact, din 26 martie.

Concret, așa cum au explicat, în exclusivitate pentru evz.ro, oficiali din Brigada Rutieră a Capitalei, șoferii nu se vor mai deplasa la birourile de poliție rutieră, ci vor suna la un număr de telefon unde vor anunța că le-a expirat suspendarea iar, din acel moment, datele legate de expirarea suspendării vor fi introduse în calculator. Apoi, omul va putea conduce autovehiculul în deplină legalitate.

În mod asemănător, cei care se află în litigiu la judecătorii ori au dosare în derulare la parchete, beneficiază de prelungirea automata a dovezilor de circulație, fără să se mai prezinte la ghișu sau la procuror. Asta se întâmplă până la expirarea perioadei de carantină, impusă de parchete, poliție și instanțele de judecată.

În context, Parchtul General a transmis că, la toate unitățile de perchet din țară, dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere vor fi prelungite din oficiu. Astfel, persoanele care au dovezi care expiră în perioada stării de urgenţă nu vor mai fi nevoite să depună cererile de prelungire.

Procurorii precizează că această măsură a fost luată pentru a preveni răspândirii epidemiei de Coronavirus în România.

Astfel, toate ordonanţele de prelungire vor fi transmise direct către unităţile de poliţie competente, fără să mai fie nevoie de consemnarea prelungirii pe dovada propriu-zisă.

Legat de permisele de conducere, iată ce a transmis Brigada Rutieră a Capitalei …

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE