Elena Ceaușescu i-a luat vioara Stradivarius lui Ion Voicu. „Paganini, știi cine sunt eu?”

Elena Ceaușescu i-a luat vioara Stradivarius lui Ion Voicu. „Paganini, știi cine sunt eu?”

Pe lângă faptul că și-a trăit anii tinereții într-un mod absolut spectaculos și tumultuos, Mădălin Voicu era nevoit să dea nas în nas, în mod constant, cu toți mai marii Epocii de Aur, în casa părinților săi.

Elena Ceaușescu i-a luat vioara Stradivarius lui Ion Voicu. „Paganini, știi cine sunt eu?”

Pentru că, după cum chiar el mărturisește, „la noi în casă venea și Dej, venea și Maurer, venea și Ceaușescu, venea și Chivu Stoica, venea și Voitec, că era vecin cu noi, stătea aproape”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mădălin Voicu a povestit în emisiunea „Dosare de presă”, la EvZ TV, o întâmplare mai puțin cunoscută publicului larg.

Cum s-a plâns Elena Ceaușescu la mama lui Mădălin Voicu

Mădălin Voicu a fost prieten foarte bun cu fiul cel mic al lui Nicolae și Elena Ceaușescu. Anturajul lor, format aproape în exclusivitate din beizadelele demnitarilor comuniști, nu era tocmai pe gustul acesteia din urmă.

Elena Ceaușescu i-a cerut, la un moment dat mamei lui Mădălin Voicu să-și țină băiatul departe de fiul său, Nicu Ceaușescu, pentru că îl considera o „influență negativă”.

„De multe ori eram eu cel care, nu că eram vinovatul de serviciu, dar aveam mai multe fantezii... Nicu venea la mine acasă și bătea în geam cu o pietricică. Îi dădeam drumul, venea prin spate și, mă rog, ne vedeam de treabă ca băieții...

Și, la un moment dat, mă-sa i-a interzis. „Nu te mai duci la ăla sub nicio formă. Te pedepsesc și pe tine și pe el”. Și i-a spus mamei. „Tovarășa Voicu, uitați că trebuie să stabilim, să discutăm, că sunt nișe lucruri pe care nu trebuie să le încurajăm”.  Și eu i-am zis. „Bă, Nicule, nu mai vii. Lasă, că ne întâlnim noi, meregem la Zaza. Sau mergem în altă parte. Dar nu mai veni, că ne facem belele”.

„Nicule, te rog frumos să-l lași în pace, pentru că ne faci rău”

„Și-a venit într-o zi, pe la 11.30, așa..., mi-a dat cu piatra-n geam. N-am răspuns. El știa că-s acasă. Și, mai dă o dată cu piatra. A început să țipe. „Micky, Micky”, că așa mi se spunea, Micky, când eram tânăr. Și a văzut că nu răspund, s-a dus la mașină și a dat drumul la sirene. Trei sirene avea. Îți dai seama ce zgomot a fost pe alee, acolo? Au ieșit toți vecinii, au crezut că au venit pompierii, Salvarea, Poliția...

Și, până la urmă, a ieșit mama. „Ia vino-ncoace, Nicule!”, „Săru`mâna!”. „Tu nu știi, nu ți-a spus maică-ta... Te rog frumos să-l lași în pace, pentru că ne faci rău””, a declarat Mădălin Voicu.

Elena Ceaușescu i-a luat vioara Stradivarius lui Ion Voicu

Întâmplarea de pomină nu a rămas fără urmări. Elena Ceaușescu i-a luat vioara Stradivarius maestrului Ion Voicu, sugerându-i să „studieze la muzeu”.

„Nu-ți spun că la două-trei luni după asta, noi întâlnindu-ne în continuare în alte părți, (Elena Ceaușescu, n.e.) i-a luat vioara (Stradivarius, n.e.) lui tata? Și i-a zis că dacă vrea să studieze, să vină la muzeu. Să studieze acolo. Îți dai seama? De unde să știe că nu se poate studia așa? Dacă tata voia să se scoale, noaptea, la două, să studieze... Se duce la muzeu?

După câteva luni de zile, n-am mai avut voie să plec în străinătate eu. Că de la mine plecase intriga. Lucrurile s-au reglat, între timp. Nicu Ceaușescu a înțeles că sunt lucruri care semănau mai curând a răzbunare decât a educație, Dar, după aceea, s-a revenit la normal”, a dezvăluit Mădălin Voicu.

Elena Ceaușescu: „Paganini, știi cine sunt eu?” Mădălin Voicu: „Știu, tanti Lenuța!”

„Elena Ceaușescu era arțăgoasă. Mă vedea pe stradă și mă striga... „Paganini, Paganini, ia vino-ncoace...”, că numai așa îmi zicea. „Dacă nu-l lași pe Nicu în pace, ai de-a face cu mine. Știi cine sunt?” Zic, „Știu tanti Lenuța”... Dacă ar fi să povestesc din anii 60 până în 90, am avea trei-patru seriale bune pe Netflix”, a mai spus invitatul lui Mirel Curea.