Cum explică Marian Munteanu colaborarea politică parafată cu Virgil Măgureanu, în 2000

Cum explică Marian Munteanu colaborarea politică parafată cu Virgil Măgureanu, în 2000

În 2000, Virgil Măgureanu a fost ultimul care a aflat de candidatura mea la preşedinţia României, a afirmat Marian Munteanu, într-o emisiune moderată de jurnalistul Cornel Nistorescu, la B1 TV.

EVZ vă prezintă explicațiile lui Marian Munteanu.

Cronica unei aventuri politice

„Virgil Măgureanu a fost ultimul care a aflat de proiectul candidaturii mele. Există impresia că dacă cineva a fost şeful SRI, ştie tot ce se întâmplă în ţară. Ei, uite că uneori nu este aşa. Eu sunt prieten cu Mircea Druc, care a candidat în '92 la preşedinţia României. Pe atunci, l-am ajutat, împreună cu mai mulţi colegi, fiindcă era ceva special ca un basarabean să candideze la funcţia supremă în stat. Şi acum am păstrat o relaţie amicală. Ei, cu ceva timp înainte să-mi asum candidatura la preşedinţie, în 2000, Druc m-a căutat. Partidul dânsului se unise cu partidul domnului Valeriu Tabără. Druc mi-a spus că vrea un candidat tânăr care să susţină valorile naţionale şi mi-a propus să candidez. Am zis că este o propunere fezabilă. După aceea, Druc mi-a spus că vrea să se extindă acel proiect politic, şi mi-a spus că se poartă discuţii cu Partidul naţional Român al lui Virgil Măgureanu. Eu am spus că nu cred că Măgureanu m-ar susţine pe mine în mod real. Până la urmă, am avut o discuţie de doar cinci minute cu Virgil Măgureanu. M-a întrebat dacă eu credeam că el a fost  amestecat în evenimentele tragice din viaţa mea. Eu i-am răspuns că vreau să facem ceva bun pentru România, şi că problemele mele personale nu contează, având în vedere acest obiectiv”, a declarat Marian Munteanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iliescu, responsabil pentru mineriada din 1990

Totodată, întrebat dacă, personal, crede că Măgureanu este unul dintre responsabilii mineriadei din 1990, Munteanu a răspuns: „Nu sunt procuror, nu sunt anchetator. Eu nu învinuiesc pe nimeni. Ca o paranteză, ca gest, dăsusem mâna şi cu Ion Iliescu, care politic şi moral sigur e responsabil pentru evenimentele dramatice din '90. Însă, toate acestea nu înseamnă că nu poţi discuta cu cineva despre o anumită temă. Sunt situaţii în care, dacă vrei să faci un lucru bun, trebuie să laşi în spate interesele personale.”