După o analiză atentă, NYT a confirmat ceea ce Iranul a recunoscut ulterior: că o rachetă iraniană a lovit avionul. Noul videoclip pare să confirme că rachetele au fost lansate de la o bază militară iraniană, aflată la o distanță de aproximativ 12 kilometri de avion.

Mai mult, NYT a confirmat că noul videoclip a fost filmat de o cameră de pe acoperișul unei clădiri din apropierea satului Bidkaneh, la patru mile de un site militar iranian. Amir Ali Hajizadeh, comandantul unității spațiului aerian al Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice, a declarat că rachetele au fost lansate de la o bază apropiată.

Prima rachetă a lovit aproape de cabina piloților, iar a doua în zona unui motor. Sursa citată menționează că noile imagini aduc dovezi cu privire la motivul pentru care emițătorul avionului a încetat să mai funcționeze, la câteva secunde după ce a fost lovit de al doilea proiectil.

Cele două rachete au lovit avionul la o distanță de 23 de secunde. Noile imagini arată aeronava în flăcări, întorcându-se către aeroportul de pe care a decolat. La câteva minute a explodat și s-a prăbușit, fiind însă foarte aproape să cadă peste satul Khalaj Abad.

Noul videoclip a fost încărcat pe YouTube de un utilizator iranian în jurul orei 2 dimineața mai spune NYT care anunţă că va reveni cu noi detalii. Video cu imaginile noi le puteţi urmări AICI.