Oana Stancu: Raportat la cadrul creat de dumneavoastră, mi-aduc aminte că a existat un februarie 2012, că PNL a pus umărul pe fondul Pieţei Universităţii, la dărâmarea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, zis Unguent după ce şi-a bătut joc de popor şi de bani publici. Vi se pare firesc ca domnul Klaus Iohannis să-l aibă consilier pe acest individ şi cu el să meargă azi la Paris?

Ludovic Orban: Între domnul Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu nu există niciun fel de relaţie contractuală. Nu poate exista. Şi nu l-am auzit pe domnul Klaus Iohannis să declare că are ca şi consilier pe cineva în persoana lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Oana Stancu: Azi a ieşit cu el din maşină şi-a dat mâna cu Francois Hollande.

Ludovic Orban: Revin la ce-am spus anterior…

Mugur Ciuvică: Să explic un pic… Fiind cu Unguent e mai unsuros şi unsuros fiind domnul Mihai Răzvan Ungureanu, el nu e consilier angajat la Cotroceni, dar e consilier personal.

Adrian Ursu: E mai rău.

Ludovic Orban: După ştiinţa mea un preşedinte nu poate avea consilier personal. Nu a fost prezentat aşa de domnul Klaus Iohannis.

Mugur Ciuvică: Ba chiar aşa a fost prezentat, consilier personal. Probabil pentru Kobe, pentru stridii, diverse chestii, ca să se poată feri domnul Klaus Iohannis de ospeţe la Cotroceni.

Ludovic Orban: Nu mă puneţi să-mi atac un coleg de partid. Eu ce-am spus despre Mihai Răzvan Ungureanu am spus, nu-mi reiau cuvintele înapoi, dar azi e colegul meu de partid.

Adrian Ursu: Era pe scena aceea când dumneavoastră spuneaţi „cine este generalul?” Domnul Mihai Răzvan Ungureanu era acolo, lângă Klaus Iohannis. Surpriza nu este acum…

Ludovic Orban: Nu, Klaus Iohannis a fost candidatul ACL care era rezultatul comasării dintre PNL şi PDL. Iar la ora actuală există un singur PNL în care este prim vicepreşedinte şi domnul Mihai Răzvan Ungureanu.

Oana Stancu: Şi eu care mă pregăteam să vă laud că au apărut nişte stenograme din şedinţele PNL în care chiar dumneavoastră spuneaţi că cei murdari din guvernarea PDL vor trebui să facă un pas înapoi. Spuneaţi că nu vreţi să-i mai vedeţi la televizor vorbind în numele PNL.

Ludovic Orban: Am dat şi declaraţie…