Cultura urii, cea care îi dezbină pe români. Inclusiv la alegeri aceștia sunt mânați de ură

Cultura urii, cea care îi dezbină pe români. Inclusiv la alegeri aceștia sunt mânați de ură Sursa foto: dreamstime.com

Cultura urii pare să fie problema majoră cu care se confruntă românii. Dana Budeanu și Victor Ciutacu sunt cei care au analizat acest aspect cu argumente.

Cultura urii este extrem de prezentă în România a conchis Dana Budeanu într-un dialog cu Victor Ciutacu. ”Ura dezbină nu unește”. Spune creatoarea de modă care a adăugat o amintire pe care i-a împărtășit-o premierul României.  ”La noi nu se închideau ușile în bloc. Mama zicea: du-te și ia două ouă. Și mă duceam la dna Georgescu, unde doamna Georgescu nu era. Vă dați seama?!”. A povestit premierul.

Iar Dana Budeanu a adăugat. ”Când astăzi sunt cartiere întregi cu oameni care se uită pe vizor cu ură la vecini, așteptând să îi raporteze că și-au luat mașină sau altceva. Se intra în casele oamenilor care nu erau acasă, luai ouă din frigider, plecai cu ele și a doua zi te duceai și le puneai la loc.

Ne puteți urmări și pe Google News
Dana Budeanu, despre scandalul dintre Ţepelin şi Tolontan. „Au profilul de a face orice de foame”

sursa foto: arhiva EvZ

Nu conta dacă era sau nu vecinul acasă. Ei vor să vă urâți pentru ca să nu fiți uniți, să fiți dezbinați și să votați prost. Ca să existe haos non-stop? Ce este permanent de când sunt ăștia la putere? Vă spun eu! Ura! Singurul lucru care este permanent este ura. Ați fost învățați să vă pârâți între voi, tot ce vor ei să facă e să vă distrugă. În secunda în care nu mai există comunități nu mai există nimic.

De asta vor să distrugă biserica. Pentru că biserica unește. Și comunitățile sunt puternice. Felul de gândi este unul comod. Ați uitați să deschideți ușa bunicilor”. A mai spus creatoarea de modă

Cultura urii și responsabilitatea pasată de la unii la alții

Creatoarea de modă a explicat că acest curent vine din Veste. ”Societatea progresistă e în Vest. Și eu am prins începutul acestei societăți, când eram la facultate. Ni s-a sugerat să se facă un grup de 3-4 și să avem o idee comună. În acest fel nimeni nu este responsabil.

Așa se face că în PNL la început când a venit la putere și-a delegat atribuțiile. Tocmai pentru ca nimeni să nu își asume responsabilitatea. Dar aceste lucruri se întâmplă în Occident care cel mai probabil se va prăbuși în ideologii”. A mai adăugat Dana Budeanu.