Iarna lovește cu putere în toată țara. Regiunile în care va ninge

Iarna lovește cu putere în toată țara. Regiunile în care va ninge Ninsori. Sursa: flickr.com

Temperaturile scad semnificativ în mai multe zone ale țării. Conform meteorologilor, ninsorile încep să cadă începând din această seară.

Iarna se instalează în România din acest weekend. Meteorologii au anunțat care sunt regiunile în care va ninge sâmbătă seara.  Conform prognozei meteo, în prima parte a zilei se anunță precipitații, care urmează să se transforme în lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo 25 noiembrie. Regiunile în care va ninge

Meteorologii au anunțat precipitații abundente pentru prima parte a zilei de sâmbătă. După-amiază, acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare, în mai multe regiuni ale țării.  Totodată, prognoza meteo arată că vremea se va răci accentuat în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cerul va fi acoperit pe întreg parcursul acestui weekend. În prima parte a zilei de sâmbătă se anunță precipitații sub formă de ploaie, urmând ca pe parcursul nopții să fie înregistrate ninsori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se vor acumula cantități de apă însemnate

Meteorologii spun că în mai multe regiuni ale țării se vor acumula cantități semnificative de apă. Acestea ar urma să depășească 20...25 l/mp.  Pe parcursul zilei de sâmbătă, vântul va sufla slab și moderat, cu rafale în general de 45...50 km/h.  De asemenea, vântul va sufla cu putere și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică.

De asemenea, în a doua parte a weekendului, temperaturile continuă să scadă drastic. Prognoza meteo arată că duminică, 26 noiembrie, vremea va fi mai rece față de normalul unei astfel de perioade.

Pe parcursul zilei de duminică, temperaturile maxime nu vor depăși 6 grade Celsius. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...50 km/h, spun meteorologii.

Prognoza meteo. Iarna își drepturi. Regiunile în care va ninge

Prognoza meteo. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prognoza meteo. Ciclon mediteranean

Potrivit meteorologilor, schimbările bruște ale climei au loc pe fondul unui apariției unui ciclonul mediteranean periculos. Acesta ar urma să afecteze o parte din sud-estul Europei.

, „Sâmbătă și duminică vom avea o vreme în răcire pentru că maximele nu vor mai depăși opt-nouă grade iar minimele vor fi preponderent negative, -10 grade în depresiuni și până la cel mult -1 grad în zona litoralului”, a arătat Elenei Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).