Evenimentul Zilei > Justitie > Culmea tupeului! Deținut din Iași, urmărit penal după ce s-a dat drept procuror DNA
Culmea tupeului! Deținut din Iași, urmărit penal după ce s-a dat drept procuror DNA

Culmea tupeului! Deținut din Iași, urmărit penal după ce s-a dat drept procuror DNA

Dându-se la telefon drept procuror DNA, deţinutul de la Penitenciarul Iaşi a cerut mită de la doi primari pentru a tergiversa cercetările într-un pretins dosar penal pe numele acestora.

Astfel, deținutul Gigel Popa este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi introducere de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar. Complicii săi, Costel Niculae şi Ciprian Dinu au fost reținuți pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, relatează mediafax.ro.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 3 – 9 aprilie 2015, Gigel Popa, din interiorul Penitenciarului Iaşi, a telefonat la doi primari de comună, recomandându-se cu numele unui procuror cu funcţie de conducere din cadrul DNA, şi a cerut "zece mieluşei europeni", adică 10.000 de euro, pentru a tergiversa cercetăriler într-un pretins dosar penal ce ar fi fost constituit în urma unor denunţuri.

Popa i-a sunat pe cei doi primari de pe un telefon mobil introdus ilegal în penitenciar.

Ciprian Dinu şi Costel Niculae, complici ai pretinsului "procuror DNA", au fost prinşi joi în flagrant luând de la primar suma de 10.000 euro, echivalentul în lei, şi produse alimentare din carne (10 miei), ei fiind reţinuţi.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: