Cu miniștrii la psihiatru. Un fost demnitar de rang înalt cere expertiza specialiștilor

Cu miniștrii la psihiatru. Un fost demnitar de rang înalt cere expertiza specialiștilor Boală. Sursa foto: arhiva EVZ

Miniștrii din Republica Moldova ar trebui să treacă un control psihiatric. O spune chiar un fost demnitar, Tudor Ulianovschi, care a ocupat funcția de ministru al Afacerilor Externe din Basarabia.

Ar fi vorba despre un control esențial, necesar înaintea învestirii într-o funcție esențială din conducerea statului. „Eu le-aș recomanda tuturor să facă acest test.

Miniștrii ar trebui să treacă pe la psihiatru înaintea învestirii

Apropo, atunci când eram ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, m-am gândit că ar fi bine ca toți cei care sunt numiți într-o funcție înaltă în conducerea țării să fie testați de un psihiatru. Cred că acest principiu este foarte important pentru că noi le dăm foarte multă putere, care are o capacitate foarte mare de a ne schimba viețile, fie în bine, fie în rău”, a declarat fostul demnitar din Moldova, conform noi.md.

În altă ordine de idei, actualul ministru de Externe din Republica Moldova, Mihai Popșoi, efectuează o vizită oficială la București, în perioada 23-24 mai. „Oficialul moldovean, alături de omologul său român Luminița Odobescu, va participa la Black Sea and Balkans Security Forum.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul panelului de discuții „Importanța strategică a Mării Negre. De ce avem nevoie de o Marea Neagră liberă și deschisă?”, ministrul Mihai Popșoi se va referi la importanța strategică și economică a regiunii Mării Negre”, se arată într-un comunicat al MAE din Republica Moldova.

Experți de renume mondial, la Black Sea and Balkans Security Forum

În perioada 23-24 mai 2024, New Strategy Center va organiza cea de-a opta ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment dedicat problemelor de apărare, securitate și relații internaționale privind regiunea extinsă a Mării Negre și a Balcanilor.

Acest forum este organizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, având ca partener instituțional Ministerul Afacerilor Externe, iar ca partener academic Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterină din București și beneficiază de sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO. Evenimentul va avea loc în București, la Athénée Palace Hilton.