Evenimentul Zilei > Actualitate > Cu ce se mai face CONTRABANDĂ în PORTUL CO)NSTANȚA
Cu ce se mai face CONTRABANDĂ în PORTUL CO)NSTANȚA

Cu ce se mai face CONTRABANDĂ în PORTUL CO)NSTANȚA

O firmă, din București, este cercetată pentru contrabandă cu prezervative în valoare de peste 300.000 de euro, polițiștii de la Transporturi Maritime descoperind marfa, nedeclarată de proprietar, în portul Constanța Sud Agigea într-un container adus din China.

Poliţiştii Serviciului de PoliţieTransporturi Maritime, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au verificat astăzi, în Portul Constanţa Sud- Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din București. În urma controlului containerului, printre mărfurile generale importate din China poliţiştii au descoperit și aproape 170.000 de seturi pachete cu prezervative, care nu se regăseau în declarația vamală de import.

Întrebat de polițiștii din port de ce nu a declarat prezervativele în documentele de transport, beneficiarul a spus că a uitat. Marfa , în valoare de aproximativ 330.000 de euro, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii de la Transporturi Maritime au întocmit dosar penal, pe numele patronului firmei bucureștene, pentru săvârşirii infracţiunii de folosire de documente nereale la autoritatea vamală. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activității infracționale.