Cu ce alimente nu se combină pizza. Riscurile sunt uriașe pentru organism

Cu ce alimente nu se combină pizza. Riscurile sunt uriașe pentru organism Pizza. Sursa foto: Pixabay

Pizza este mâncarea preferată a multor persoane, dar rețetele sunt diferite de la o țară la alta. În Italia, bucătarii pun în pizza sos de roșii, nu ketchup. Ei consideră că ketchup-ul este o insultă adusă gastronomiei locale.

Cu ce să nu combini pizza

În cultura italiană, consumul unei cafele cu lapte după ora 11:00 este privit cu dezaprobare. Poți bea cafea fără lapte după această oră. Italienii nu înțeleg de ce turiștii își comandă cafea și pizza. Combinația dintre brânză și fructe de mare este un alt tabu culinar în Italia. Bucătarii italieni consideră că parmezanul distruge gustul fructelor de mare.

Pizza

Sursa foto: Pixabay

În Italia, tăierea pastelor lungi precum spaghetti cu cuțitul sau furculița este considerată o greșeală. Italienii înfășoară spaghetele în jurul furculiței, folosind marginea farfuriei sau o lingură pentru sprijin. Ei consideră că este lipsă de respect să tai pastele cu furculița.

Pizza cu ananas, un dezastru pentru italieni

Pentru italieni, ideea de a pune fructe tropicale pe pizza este complet străină tradiției lor napoletane. Ei nu sunt încântați de combinația de dulce cu sărat. În viziunea lor, pizza trebuie să respecte rețete tradiționale cu ingrediente mediteraneene proaspete.

Ne puteți urmări și pe Google News

Italienii nu înțeleg de ce unii oameni pun gheață în vin. Gheața diluează aroma și alterează temperatura optimă de servire. Vinul alb sau rosé este de obicei servit deja răcit la temperatura potrivită. Dacă vinul nu este suficient de rece, poți cere ospătarului să-l răcească puțin mai mult, dar nu să ceri gheață.

Vinuri

Vinuri. Sursa foto: pixabay.com

Bucătăria italiană este cea mai bună din lume

Anul trecut, bucătăria italiană a fost votată drept cea mai bună din lume. Aceasta a fost stabilită de utilizatorii TasteAtlas pe baza voturilor acordate mâncărurilor tipice din fiecare țară. Cele mai apreciate mâncăruri au fost pizza, risotto și tagliatelle al ragù.

Cele mai bune restaurante din Italia sunt Osteria Madonnetta din Marostica (Vicenza), Amerigo dal 1934 din Savigno (Bologna), Locanda Devetak 1870 din San Michele del Carso (Gorizia), Trattoria Trippa din Milano, Ristorante Madonna della Neve din Cessole (Asti), Kürbishof din Anterivo (Bolzano), Antica Trattoria e Pizzeria da Donato din Napoli, Locanda dell’Arco din Cissone (Cuneo), Casolare dei Segreti din Treia (Macerata) și Peppe Zullo din Orsara di Puglia, în zona Foggiano.

Revista presei