K Ganesh, în vârstă de 42 de ani, a primit marțea aceasta o pedeapsă cu executare după ce a fost găsit vinovat de încălcarea legilor privind protecția animalelor, infracțiunea având loc în luna  septembrie a anului trecut, a relatat agenția oficială de știri malaieziană Bernama. Inculpatul a declarat că intenționează să facă apel la aceasta sentință.

Publicul din Malaezia a reacționat deosebit de vehement atunci când imaginile preluate de pe camerele de supraveghere video au devenit virale pe rețelele de socializare. În acele imagini învinuitul poate fi observat cum introducea pisica în uscătorul de rufe, și după aceea doi bărbați pot fi observați cum introduc un jeton în mașina de spălat și după declanșarea ciclului de uscare aceștia părăsesc spălătoria. Ulterior, o clientă a spălătoriei a găsit cadavrul animalului și a raportat cazul poliției.

În motivarea sentinței judecătorul Rasyihah Ghazali a scris: „Sper că această sentință va servi drept lecție pentru acuzat și pentru publicul larg pentru astfel încât să nu fie cruzi cu animalele.”Ganesh a primit de asemenea o amendă în valoare de 9.700 USD.

O a doua persoană a fost reținută inițial în același caz, dar procuratura în final a renunțat la acuzații.

Ganesh este a doua persoană condamnată anul acesta pentru cruzime împotriva animalelor în Malaezia, după ce un șofer de taxi a fost condamnat la doi ani de închisoare în luna ianuarie.