Autoritățile de la Budapesta au anunțat că vineri seara au oprit un tren care aducea 1.000 de imigranți din Croația, au arestat mecanicul şi au dezarmat poliţiştii croaţi care îl însoţeau. Pe de altă parte, oficialii de la Zagreb au negat că ofiţerii ar fi fost dezarmaţi sau reţinuţi, relatează Mediafax.

"Nu a existat un acord cu Ungari. Într-un fel, i-am forţat să accepte refugiaţii trimiţându-i (la frontieră) şi vom continua să facem acest lucru. Croaţia nu va deveni centrul de refugiaţi al Europei",a declarat Milanovici

Oficialii croați au susținut că imigranții au avut permisiunea de a intra pe teritoriul ungar în baza unui acord bilateral, dar Budapesta a transmis că aceasta este o ”minciună”.

Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate internă, a afirmat că, până în prezent, 4.400 de imigranţi au traversat graniţa croato-ungară şi alţi 1.000-1.200 sunt aşteptaţi să sosească.

Ungaria a terminat construcția unui gard de 41 de kilometri la granița ungaro-croată, în încercarea de a opri afluxul de imigranți care vine din această țară.