„Din câte vedem, Partidul Democrat nu intenționează să transmită pe cale pașnică puterea majorității parlamentare legitime și guvernului legal. Și aceasta în pofida faptului că procesele de ieri din parlament și noul guvern au fost susținute de majoritatea cetățenilor și au fost recunoscute de partenerii noștri externi din Vest și din Est”, a scris Igor Dodon pe Facebook, citat de ziarul Național.

„În această situație, noi nu avem o altă soluție decât să ne adresăm comunității internaționale cu îndemnul de a deveni intermediari în procesul de transmitere pașnică a puterii și/sau să îndemnăm poporul Moldovei la o mobilizare fără precedent și ieșirea la proteste pașnice”, a continuat Dodon pe rețeaua de socializare.

„Sunt convins că procesul este lansat și nu există cale e întoarcere. Trebuie să mergem până la final. Noi nu vom face cale întoarsă”, a adăugat Dodon, proclamând eliberarea Moldovei de „regimul dictatorial criminal”.

Igor Dodon mai anunță că „în Moldova a venit schimbarea”: „Cu privire la acțiunile stradale de astăzi, organizate de Partidul Democrat, vă îndemn să rămâneți acasă alături de cei apropiați. Nu vă lăsați intimidați și provocați de reprezentanții lui Plahotniuc.”

Președintele Dodon și-a petrecut noaptea într-un hotel aflat în incinta ambasadei ruse de la Chișinău.

Te-ar putea interesa și: