Evenimentul Zilei > Actualitate > Criza alimentară lovește România? Ministrul Agriculturii, anunț oficial
Criza alimentară lovește România? Ministrul Agriculturii, anunț oficial

Criza alimentară lovește România? Ministrul Agriculturii, anunț oficial

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a vorbit despre posibilitatea unei crize alimentare în România, în contextul pandemiei de Coronavirus.

Adrian Oros susține că după ce nivelul cererii de alimente a crescut extrem de mult s-a ajuns în punctul în care producătorii sunt nevoiți să stocheze cantității enorme de produse, scrie RomaniaTV.

„Principala cauză este modificarea comportamentului consumatorului. O parte din pieţe au fost închise şi de acea am făcut apel, încă de la începutul crizei, către toate administraţiile publice locale, să lase pieţele deschise pentru să sunt singurele locuri în care producătorii locali pot să îşi vândă produsele, mai ales produsele de sezon.

Dacă magazinele de colţ de stradă pe 10 metri pătraţi au rămas deschise, nu văd de ce nu ar rămâne deschise şi aceste pieţe. Şi am continuat cu acest apel şi mâine o să prindem chiar într-o ordonanţă militară obligativitatea deschiderii pieţelor cu asigurarea, sigur, a măsurilor de combatere a răspândirii virusului”, a spus ministrul Agriculturii.

Adrian Oros a spus că nu s-a pus, până în prezent, problema unei crize alimentare, dar că statele trebuie să ia măsuri și pentru un astfel de scenariu, menționând și varianta redeschiderii piețelor.

„Până acum nici în România, nici în Uniunea Europeană nu sunt semne ale acestei crize, dar orice stat responsabil trebuie să se gândească foarte bine pentru că nu putem estima cât timp va dura această criză medicală, dacă va dura foarte mult cu siguranţă afectează economia şi agricultura.

Deocamdată pe datele pe care le avem nu se pune problema unei crize alimentare. Noi, ca şi stat, trebuie să ne gândim foarte bine ce vom face”, a mai precizat ministrul Agriculturii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: