Omul de afaceri Dan Ardelean și Cristina Răceanu se iubeau de când fata avea 14 – 15 ani. Ea era fericită că primea bani de buzunar, de haine și rechizite sau cadouri, și că era dusă în vacanțe exotice. După vacanța de vară de anul acesta, petrecută în Zakintos, bărbatul a decis să se separe. Marți seara, orbită de gelozie, Cristina Răceanu l-a omorât. Crima a avut loc la ora 19.00, pe strada Cozia din Timișoara. Dan Ardelean, un om de afaceri de 48 de ani și directorul Asociației Victimelor Accidentelor de Circulație – Timiș a fost înjunghiat mortal de iubita sa care are mai puțin decât vârsta fiicei sale.Miercuri, la audieri, Cristina și-a recunoscut fapta. I-a spus procurorului că relația dintre ea și Dan se răcise și, fiind convinsă că el o înșela cu alte fete, s-a hotărât să-l omoare. I-a aplicat mai multe lovituri de cuțit, prima drept în inimă, și alte cinci în spate, în zona plămânilor, „leziuni ce au condus la decesul victimei”.„Am să te omor!”

Prietenii povestesc că, de câteva săptămâni, îl suna în cele mai nepotrivite momente, cu insistență, și îl amenința cu moartea pentru că se despărțise de ea. La fel s-a întâmplat și sâmbătă, când bărbatul, însoțit de un prieten, a mers într-un club din oraș. Și pe pagina sa de Facebook, fata a postat un desen, în care un personaj îl înjunghie pe celălalt, pe la spate.

Povestea dintre Cristina și Dan e ca din filmele indiene. Bărbatul a cunoscut- o pe fată într-un context în care, fiindu-i milă de puștoaica orfană de ambii părinți, căreia îi arsese și casa și care mai era și hărțuită de frați, a decis să o ajute. A început prin a-i da din hainele fiicei sale, cu numai câteva luni mai mare decât Cristina. Apoi, lucrurile au avansat, iar cei doi au devenit amanți.Mama victimei, bolnavă de Alzheimer, a asistat neputincioasă la crimă

Relația dintre fata de 18 ani și iubitul său cu 30 de ani mai în etate a durat aproape trei ani. Vara aceasta, fata a ajuns în atenția psihiatrilor, povestesc apropiații celor doi, în urma unor episoade depresive în care a fost suspectată și de alte probleme. În iulie a plecat cu iubitul său în Grecia, pe un yacht, apoi acesta a decis să încheie relația cu ea. Apropiații celor doi spun că bărbatul se mutase împreună cu mama sa, bolnavă de Alzheimer (femeia fiind în casă în momentul crimei), ca să o îngrijească și, tot din milă, era decis ca pe perioada iernii să o găzduisscă pe Cristina în același imobil.

După ce marți noaptea a fost reținută de procurori pentru 24 de ore, Cristina Răceanu a fost prezentată miercuri judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă. Ea e acuzată de omor comis asupra unui membru de familie – concubin, faptă pentru care riscă între 10 și 20 de ani de detenție.Judecat în dosarul „Minore pentru VIP-uri”

Dan Ardelean era unul dintre bărbații trimiși în judecată în celebrul dosar instrumentat de DIICOT Timișoara, „Minore pentru VIP-uri”. Așa cum relatam în EVZ, rețeaua condusă de interlopul Paul Mânzu livra fete de liceu, deseori minore, pe post de jucării sexuale, mai multor bărbați potenți financiar din Banat, printre care fostul judecător Nicolae Tomuş sau cunoscutul DJ Manzotti. Pentru fiecare orgie cu liceene și cocaină se plăteau mii de euro. Ardelean era judecat, alături de alți bărbați, fiind acuzat că a beneficiat de serviciile sexuale ale minorelor. În legătură cu acest aspect, Cristina Răceanu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că iubitul ei „avea relații incestuoase inclusiv cu fiica sa”. 

Te-ar putea interesa și: